Başkent Ankara'da mesleki bilinirliğinin artması ve ivme kazanması için elini taşın altına koyarak bu mücadeleyi yürüten şahıs, Dernek, Federasyon ve STK yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum; sizin gibi düşünenler olmasa bu mesleğin kahrı çekilmez.

15 gündür Federasyonlar ve Dernekler 13 Mart’ta yapılacak olan çalıştay hazırlığı içerisinde olduğu için hummalı bir çalışma vardı. Son anda malum hava şartlarının zor olması ve Mart ayında yapılacak olan diğer organizasyonlarında etkilenmemesi için yöneticiler hassas davrandı.

Üyesi olduğum PHTYD What's App grubuna düşen bir mesaj ortamı bir anda gerdi.

13 Mart’ta yapılacak olan çalıştay tarihinin ortak olarak alınmış bir tarih olmasına rağmen İstanbul Oda seçiminin aynı günde yapılması bu mesleğe yapılan ihanetin diğer bir versiyonuydu.

Bir tarafta  ülkenin çeşitli illerinden zorlu kış şartlarına rağmen mesleği için gönül verenler Ankara'da toplanırken, diğer tarafta ise aynı gün seçim planlayarak birilerini seçimden uzak tutmak, diğer yandan çalıştayı sabote etmek. Bir taşla 2 kuş misali.

Bu ekip geçmişte yaşadıkları itibar kayıplarını veya diğer bir tabirle seçim rövanşını alabileceklerini ümit ediyorlardı.  PHTYD böyle bir ihaneti rekabet içinde olduğu farklı gruplardan görmüştü fakat bunu diğerlerinden farklı kılan; kendi içinden ve kendisini temsilen Oda’ya verdiği Yönetici tarafından yapılmasıydı.

Bir taşla birkaç kuş vuramıyorsanız avcı değilsiniz.

Ankara'daki çalıştay planlandığı gibi gerçekleşti.  Sabote edilmesine rağmen katılım yüksek ve istenilen hedefe ulaştı.

Sabote edenler acemice davranarak hem kendilerini ifşa ettiler hem de tartışılır bir seçimle odayı ve makamı zan altında bıraktılar.

Seçimin şekli, haber verme biçimi, üyelerin bilgisizliği ve koltuğu kaptırmama çabaları yönetim zafiyetinin geldiği son noktadır. Her yönü tartışmaya açık halde.

Bazı Dernek ve Federasyon yöneticileri tavırlarını ve saflarını şimdiden belli ederek aslında kılıçlarını çektiler. Bir dahaki dönemde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını şimdiden gösterir vaziyette.

Bugün ki yapılan seçimde kullanılan afiş, aslında her şeyin özeti gibiydi. Daha önce her toplantıda ismine halı yıkamacılar ve Kuru Temizlemeciler Odası diye başlayan Oda’nın, bugün farklı başlaması bir sonraki seçimin kimlerle yol alınacağının işareti değil mi?

Sağlıcakla kalın.

"Devir, tilki ile plan yapan, kurt ile avlanan sonra oturup, koyun ile yas tutanların devri"