Halı Yıkama sektörünün en önemli problemlerinden biri olan iletişim için Halı Yıkamacılar İstanbul'un Üsküdar ilçesinde buluştu. Toplam 16 ilde yapılacak olan etkinliğe ilgi büyüktü. Gelişim Akademi hocası  Ramazan Karakaya dinleyenlere güzel ipuçları vererek hem eğlendirip, hem bilgilendirdi.

Halı Yıkama sektörünün en önemli problemlerinden biri olan iletişim için Halı Yıkamacılar İstanbul'un Üsküdar ilçesinde buluştu. Toplam 16 ilde yapılacak olan etkinliğe ilgi büyüktü. Gelişim Akademi hocası  Ramazan Karakaya dinleyenlere güzel ipuçları vererek hem eğlendirip, hem bilgilendirdi.

                Üsküdar'da kahvaltıda buluşan Halı Yıkamacılar kız kulesine karşı bir mekanda önce kahvaltı yaptılar. Güzel görüntülere sahne olan kahvaltının ardından Üsküdar'dak Bağlarbaşı Kültür Merkezindeki seminer alanına geçtiler. İSHAYDER (İstanbul Profesyonel Halı Yıkamacılar Derneği) Başkanı Tezal Halı Yıkamanın sahibi Kadir Özkarakaşoğlu gelen misafirlere tek tek teşekkür etti.  PHYTD (Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Tedarikçiler Derneği) başkanı Bahattin Ersönmez: 'Böyle bir günde birlikte olmaktan mutluyum. Halı Yıkama Sektörü gelişmeye devam ediyor. Gelişirken sorunları da birlikte büyüyor. Amacımız bu sorunları birlikte çözmek. '16 İlde 16 Eğitim' projesiyle tüm meslektaşların aynı bilinç ve duyarlılıkla bu mesleği icra etmeleri; sorun değil, çözümün parçası olmak için buradayız' diyerek birlik ve beraberlik konusundaki düşüncelerini paylaştı.

                 Katılımın yoğun olduğu seminerin en dikkat  çeken olayı Kral'ın dürüstlük hikayesini oldu.  Katılımcılardan 6 kişi seçip 5 kişiyi dışarı çıkaran Karakaya, hikayeyi ilk olarak sahneden tek başına kalan kişiye anlattı. Hikayeyi sadece bir defa anlatan Karakaya sahnedeki kişiden anladığını dışarıdan gelecek olan arkadaşına sadece bir defa anlatmasını istedi. Bu şekilde son kişiye kadar süren anlatım sonunda tüm izleyenleri kahkahaya boğdu. Ramazan Karakaya'nın başta anlattığı ana konusu dürüstlük olan hikaye 6 kişi arasında aktarılırken 'Kral tahta çıktı.' olarak noktaladı. Eğlendirerek öğreten Karakaya,  doğru iletişimin ne kadar zor olduğunu güzel bir uygulama ile seminere katılan herkese anlatmış oldu. 'Biz ne kadar doğru anlatırsak anlatalım, karşımızdakinin anlayacağı kadardır anlattıklarımız' diyerek eğitimine devam etti.

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

                Seminer sonunda, birlik-beraberlik, dürüstlük, beden dili kullanma ve doğru iletişim konusunda bilgilendirilen Halı Yıkamacılar pazar gününü güzel bir şekilde noktalamış oldular.

Editör: TE Bilişim