Değerli meslektaşlarım, bir kurumun başında 30 yıl durmak mesele değildir. Mesele bir kurumun başında kısa sürelide olsan uzun süreli de olsan icraat yapmaktır. Öncelikle icraat yapacak cesarette bir başkana, ardından o başkanı destekleyecek akil yöneticilere ihtiyacımız var.

Çarşamba'nın gelişi nasıl Salı'dan belli ise bu yasakların gelişi de daha önceden belliydi. Kayıt dışı halı yıkama esnafını kayıt altına aldırmak için bundan iyi fırsat olamazdı. Lakin bizim oda yönetimimiz Kaymakam ile, Vali ile zaman kaybetti.

Sizin gideceğiniz yer ticaret bakanlığı idi. Eğer ki bundan 6 ay önce ticaret bakanlığına gidilerek, halı yıkama esnafının kayıt altına alınması için bundan iyi fırsat olmadığı, kayıtlı esnafa çalışma izni verilmesi durumunda kayıt dışı esnafın kayıt altına gireceği, personelinin SGK kaydını yaptıracağı, ruhsatını, K belgesini alacağı güzel bir şekilde izah edilseydi. Eminim ki izin alınabilirdi.

Oysa bizim odamız asli görevini yapmamış, bilakis kayıtlı firmaların yasaklarda çalışmasını engelleyerek, ekmeğimizin kayıt dışı halı yıkamacılara ve oto yıkamacılara kaymasına ön ayak olmuştur.

Başkan lütfen görevini yap. Yazlıklarda kafa dengin yöneticilerinle kafa tokuşturmakla yürümez bu iş. İç İşleri Bakanlığı halı yıkamacıyı yasaklamamıştır. İç İşleri Bakanlığı muaf listesi yayınlamış bu listeye halı yıkama esnafını koymamıştır. Kalan Vali ve Kaymakamların inisiyatifindedir.

Nitekim Adana valisi 43 maddelik genelgeye 2 madde ilave ederek (44. Yaşlı, hasta, çocuk bakımı hizmetlerinde çalışanlar, 45. Halı yıkama işletmeleri ve çalışanları) halı yıkamacıların çalışmasına müsaade etmiştir.

Muğla valisi ise 43 maddelik genelgeye bir madde ekleyerek (44. Balıkçılık sektöründe faaliyet gösterenler) balıkçıları serbest bırakmıştır.

Bursa Valisi de 43 maddelik genelgeye 3 madde ilave etmiştir.

Demek ki neymiş, odamız görevini yapsa halı yıkamacı çalışabilirmiş.

Başkan yarın lütfen Valiye çıkınız. Bizlerin kısıtlanırken oto yıkamacıların ve kayıt dışı halı yıkamacıların ekmeğimizle oynadıklarını izah ediniz ve izni alınız. Odanız esnafının işine, ekmeğine sahip çıkınız.

Bunun başarılamaması durumunda tüm meslektaşlarımın bilmesini istiyorum ki ben bayramdan sonra bu odayı görevini yapmadığı gerekçesi ile şikâyet etmeye devam edeceğim. Ve yönetimin tümden istifasını talep edeceğim. Sizlerden de destek bekleyeceğim.

Kalın sağlıcakla.