Genç Halı Yıkamacı, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti! Genç Halı Yıkamacı, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Sondaj Teknolojisi bölümünden mezun olan Fethullah Durmaz, eğitiminin ardından okuduğu bölümden atamalar durduğu ve alım olmadığı için halı yıkama yeri açtı. Batman merkezde yaşayan evli ve iki çocuk babası olan Durmaz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, sondaj teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra aradan geçen 7 yıla rağmen ataması yapılmadığını, bu nedenle halı yıkama yeri açtığını söyledi.

“Atama olmadığı için halı yıkama yeri açtım”

Mezun olduktan sonra yıllarca boşta kaldığını belirten Durmaz, “Ben sondaj teknolojisi mezunuyum. Ahi Evran Üniversitesi Kamu Meslek Yüksekokulu 2014 mezunuyum. Bu meslekte atanmalar durduğu, KPSS’de alımlar artık olmadığı ve devlet ve özel şirketler hiç okumayanları işe aldıkları için ben de halı yıkama yeri açtım. Üniversiteyi bitirdikten sonra atanmadığım için boşta kaldım.” dedi.

“Kendi işimi değil de başka işler yapıyorum”

Sevdiği işi yapamamanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Durmaz, “Üniversite mezunuyum ve şu anda halı yıkıyorum. Üniversite okumayan, sondaj ile hiçbir alakası olmayan ve sondajın ne olduğunu bile bilmeyen kişiler şu anda kulelerde çalışıyorlar. Ben de burada üniversite mezunu olarak kendi işimi değil de başka işler yapıyorum.” diye konuştu.

“Çok şükür rızkımızı böyle kazanıyoruz”

Ailesinin rızkını kazanmak zorunda olduğunu dile getiren Durmaz, şöyle devam etti:

“Halı yıkama yerimizi bu sene pandemiye rağmen yeni açtık. Ramazan ayında olmamıza rağmen hem orucumuzu tutuyoruz hem de işimizi yapıyoruz. Burada yorgan, halı ve kilimleri yıkıyoruz. Çok şükür rızkımızı böyle kazanıyoruz. Burada üç kişi çalışıyoruz. Halıların metresini 4 liradan, yorganların tanesini 40 liradan ve kilimleri de 40 liradan yıkayarak işimize devam ediyoruz.”(İLKHA)

Editör: TE Bilişim