Azem Kökez

Tüm Makaleleri

Azem Kökez

Halılar masum da biz masum muyuz?

Çevre bilincinin neresindeyiz?

Okumak neden önemli? Hayatımızı nasıl değiştirir?

...istisnalar hariç, ben bilgi olarak alacağımı aldım lüksüne girenlerin, hiçbir şey alamadığının idrakine varamamaları...

İşletmelerin kapanmasının ana sebepleri nelerdir?

Kapanmaların ana kaynağı “mesleki bilgi ve alt yapı eksikliğidir”. Görünen o ki gelecekteki kapanmaların en büyük müsebbibi ise “eleman sorunu” olacaktır.  

Ben hala istikrar arıyorum! Ya siz?

45 yıllık işletme hayatımda bu şekilde istikrar arıyorum. Henüz tam manasıyla ulaşamadım! Ben istikrar arıyorum, ya siz?

İstatistik sizi hedefe ulaştırır!

Sektörde istatistik tutanların sayısının parmakla gösterilecek kadar az... Eğer bir işletme istatistik tutmuyorsa önü kapalı, geleceği belirsizidir.

İhmalkarlık - Ben ikilemde kalıyorum. Ya siz?

Bütün bunlardan bir şey olmaz diyoruz da ihmalkarlık yüzünden zarara uğrayanlara da bir şey olmaz mı diyeceğiz? Ben ikilemde kalıyorum. Ya siz?

Metre mi, Metrekare mi?

Korkarım ki ilerde kilo ile halı yıkandığını duyabiliriz. Merak ediyorum kilo halı yıkanırsa halıyı kuru iken mi, ıslak iken mi tartacaklar? 

Geleceğine Tecrübelerle Yön Ver!

Dünden farklı olarak bugün ne yaptığımıza bakmak lazım! Hz. Mevlana'nın dediği gibi: "Geçmişte yaşama. Geçmişten ders al".

Takdir mi, tedbir mi?

Tedbirle, takdiri değiştiremezsiniz fakat takdirde varsa tedbir alarak kazayı ve belayı engellemiş olursunuz.

Fırsatları Değerlendirebilmek 

Sektör olarak zaman zaman bizlere de fırsatlar doğuyor. Üzülerek belirteyim ki bu fırsatları yeterince değerlendirmiyoruz.