Basına yansıyan halı yıkama işletmesinde kıyma çekildi haberine karşılık açıklamada bulunan MARHALFED Başkanı Bahattin Ersönmez, “Söz konusu Halı Yıkama iş yeri kayıt dışı, kaçak çalışan bir işletmedir. Odamız ve derneklerimizde kaydı bulunmamaktadır.

Sektörümüz adına negatif algı oluşturan bu gibi olayların yaşanmaması için yetkili kurumlarca denetlenmesinin yanında, sektör temsilcileri tarafından da oto kontrol yapılarak, bu gibi şahısların sektörümüze verdikleri zararlar önlenmelidir” dedi.

“Kayıtlı İşletmeleri Tercih Edin!”

Tüketicilere seslenen Ersönmez, “Tüketiciler de halılarını verdikleri firmaları iyi araştırıp, mümkünse iş yerlerini ziyaret edip halılarının hangi şartlarda yıkandığını görmeliler. Sadece internet reklamlarına veya asılsız broşürlere inanarak daha ucuz hizmet almak kötü sonuçlar doğurabilir.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü

Günümüz pandemi sürecinde, temizliğin ve hijyenin önemli olduğu halı yıkama iş kolunda, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için, iş yerlerimizin belediye, maliye, sağlık ve çevre müdürlüklerince denetlenerek, hizmet alanlarla hizmet verenlerin mutlu olacakları çalışma ortamı oluşturulması hepimizin beklentisidir” dedi.

Editör: TE Bilişim