Halı temizleme sektörünün ülke ekonomisindeki yeri giderek önem kazanıyor. Aynı zamanda hizmet sektörü içerisinde de rekabetin en yoğun yaşandığı alanların başında geliyor. Rekabet bu kadar çetinken marka tescili durumu ise maalesef beklentilerimizin çok altında kalıyor.

Marka tescilinin önemini kavrayamayanların oranı bizim sektörümüzde %87’lerde! Sadece %13’lük kesim kavrayabilmiş durumun önemini. Biraz incelediğimiz şunu görüyoruz ki bu %13’lük kısım ayakta kalmakla kalmamış, kendilerine bağlı müşteri kitlesini zirveye taşımışlar.

Şunun iyi bilinmesinde fayda var: marka olabilmek, marka tescilinizden geçer!

Hizmet sektöründeki işletmeler sürekli ve kaliteli hizmet anlayışıyla birleştiklerinde pazar paylarını ve karlılık oranlarını artırarak sürekli büyümeyi sağlamış olacaklardır.

Gelişen teknoloji ve yaşam koşullarının getirdiği tüketici beklentilerini, zamanında karşılayabilenler sadık müşteri kitlesine sahip olanlardır.

Yıllardır her platformda marka tescilinin öneminden bahsettik. İlk gündem maddelerinizden biri olsun arkadaşlar diye lanse etmemize rağmen bu duyarlılığa sahip olanların sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır.

Gelece karşı bakış açınız günü geçirmek olursa bu, ileride hayal kırıklığına uğramanıza sebep olur.

Şimdi soruyorum:

Sizler hiç duydunuz mu marka tescili olmadan dünya markası olanı?

Marka tescilinin önemini kavrayamayanlar için şöyle bir açıklama yapayım: Sizin yıllarca gecenizden, gündüzünüzden feragat ederek dişinizle, tırnağınızla kurduğunuz markanızın isim hakkını biri alabilir. Yılların emeğinin boşa gitmesi şöyle dursun üstüne bir de sizden geçmişe dönük isim hakkını maddi olarak talep eder. Bunun bilinmesinde fayda var!

Burası Türkiye. Bugünü düşünme, yarının ne olacağını düşün!

Siz hala marka tescili yaptırmamakta ısrarcıysanız. Sonuçlarına da katlanmak durumda olursunuz.

Benim görevim meslektaşlarımı bu tehlike karşısında uyarmak.

Uyarı benden, icraat sizden; takdir Allah’tan!

Şimdi sizler bana şu soruyu sorabilirsiniz: Akdeniz Halı Temizleme markasının tam 6 tane marka tescili varken, Türkiye’de bu marka isimli 14 tane firma var. Bu konuyla alakalı hukuki süreç devam ediyor.

Ülke genelinde meslektaşlarımızın unvanına baktığım zaman şu uyarıyı yapmam sünnet değil, farz oluyor: Aynı unvanı kullananlar, duygusal davranmayın! Marka tescili olan bir unvanın yerine başka bir unvanla markanızı tanımlayın, tescil edin işin kolayına kaçmayın! Başka bir ismin gölgesinde kazandığınız paranın helal mi; haram mı olduğunu iyi analiz edin!