• Bahattin Ersönmez,
  • 1960 Manisa Demirci doğumlu, evli ve 2 evladı var.
  • İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi Demirci de tamamladı.
  • 1980 yılında Ankara Eğitim Enstitüsü nü bitirerek Sınıf öğretmeni oldu.
  • 1981-1987 yılları arasında Van ve Mardin de öğretmenlik görevinde bulundu.


Aile mesleği, el dokuma halı İmalatı olan Bahattin Bey'in babası, 1981 ekonomik krizinde Bursa'ya gelip, mahalle arasında 65m2 lik bir dükkanda halı yıkama atölyesi açmış, Önder Halı Yıkama Firmasını nın ilk temelleri atılmıştır.



1987 yılında iş kapasitesinin artmasıyla, Bahattin bey Sınıf Öğretmenliğinden istifa ederek, halı yıkama atölyesinin, kurumsal işletmecilik sürecini başlatmıştır.



O yıllarda çalışan bayanların çoğalması, kentsel nüfusun artması ve apartmanlaşma sürecinin hızla yayılması, halı yıkatma taleplerini beraberinde getirmiştir.



Bedensel güçle halı yıkama talepleri karşılanamaz olunca, 1996 ve 2011 yıllarında halı yıkama alanında teknolojik sistemleri yerinde görmek ve Türkiye ye getirebilmek amacıyla Almanya’ ya iş seyahatleri yapmıştır.


Bu seyahatlerin firmanın gelişmesinde önemli bir yeri vardır. Bu AR-GE çalışmaları firmanın teknolojik yatırımlarına büyük katkı sağlamıştır.



Önder Halı Yıkama Fabrikası sektörümüzde, kurumsal ve teknolojik alt yapısıyla örnek ve lider işletme olarak 3. kuşak Bahattin Bey'in oğlu Hakkı Ersönmez tarafından faaliyetini sürdürmektedir.



2005 yılında Mydet Firmasının daveti üzerine, Türkiye genelinden 20-25 firmanın katılımıyla sektörde ilk tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşım toplantısına katılarak PHTYD nin kurucuları arasında yer almıştır.


2006 yılında kurulan Türkiye nin ilk Halı Yıkama Mesleki derneği PHTYD de 2 dönem yönetim kurulu üyeliği ve 2013-2016 / 2016-2019 dönemlerinde de iki dönem Başkanlık görevinde bulunmuştur.



Halı yıkama sektörünün gelişmesi, halı yıkamanın 3308 sayılı yasada tanımlanarak meslek olması, MYK'da meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarına katkı sağlamıştır.


Sektör adına yapılan tüm çalışmalara katılarak bilgi, belge ve tecrübe paylaşımıyla meslektaşlarına katkı sağlamış, sağlamaya devam etmektedir.


1981 den bugüne beraberinde çalıştırdığı bir çok personelinin iş yeri açmalarına vesile olmuş ve çalışarak mesleği öğrenmek isteyen herkese kapısının açık olduğu ve mesleki yönden her türlü desteği sağlamaktadır.


Sektör sorunlarının, bilgi ve tecrübe paylaşımları yapılarak, dürüst, samimi bir dayanışmayla çözülebileceğine inanmaktadır.



Ersönmez, Halen Marmara Halı Temizlemeciler Federasyon Başkanlığı görevini yürütmektedir.