Toplantıda ev sahibi ve Oda Başkanı olarak ilk konuşmayı yapan Özkan İlhan pandemi dolayısı ile birçok esnafın sorun yaşadığını halı Yıkamacı esnaflarımızın ise pandemi şartlarına göre daha iyi halde olduklarını söylerken sektör için her zaman doğru olanının yapıldığını sektör esnaflarının yanında olduklarını ve yeni bahar sezonunda da herkese hayırlı başarılı işler temennisinde bulundu.

Toplantıya Oda yönetim kurulu üyesi Akın ÇİMEN, Kestel Oda Başkanı, MARHALFED Başkanı Bahattin Ersönmez, BUHAYDER Başkanı Sinan Kurt, BUHTED Başkanı Ahmet Yıldırım, İNHAYDER Başkanı Hüseyin Göğüş, GEMHAYDER Başkanı İbrahim Öz, BUHAYDER Başkanı Salih Yıldız, TESİYAD Genel Başkanı Hasan ŞiŞLİ ve halı yıkama mesleğini icra eden Bursa esnafı katılım gösterdi.

TEMSİAD' dan  Deprem Bölgesine Yardım TEMSİAD' dan Deprem Bölgesine Yardım

Toplantıda sırası ile Konuşma yapan dernek başkanları ve üyeler sektör de birlikteliği, fiyat istikrarını ve kayıt dışı firmalar hakkında görüşlerini beyan ettiler.

Toplantı da Bursa Halı Yıkamacılar Odasına kayıtlı esnaflar adına TESİYAD Genel Başkanı Hasan Şişli söz aldı.

BESOB Yönetiminin komite kurulma önerisine karşı çıkan Şişli, “TESİYAD Başkanı olarak temsilci atanması fikrine kesinlikle karşı çıkıyorum. Var olan derneklerin birleşmesi yerine yeni dernekler açılması fikrine karşı olduğum gibi temsilci atamasının da bölücülüğe sebep olacağını düşünüyorum ve şiddetle karşı çıkıyorum” dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Şişli sözlerine şu şekilde devam etti: “Toplantının yapıldığı bu oda bizim evimizdir. Burada düşüncelerimizi özgürce ifade ederiz. Bana göre esnafın derdi ile dertlenmeyen, bir bardak çayını içmeyen kişilerin Bursa’da söz hakkı olmamalıdır. Ben elimden geldiğince her esnafa dokunuyor, her esnafın derdi ile dertleniyorum. Oda’ya kayıt getiren kimse yok. Ben en az 10-15 kişiyi kaydettirdim.”

Kayıt dışı esnafa da söz hakkı verilmesini gerektiğini ifaden eden Şişli, “Bu toplantıda fason ve kayıt dışı esnaf arkadaşlarımızda bulunmalı. Biz sorunlarımızı onlarla da konuşabilmeliyiz. Makine üreticileri bana göre fasonun sebebidir. Tedarikçi sektöründe de aynı sorunlar vardı ve çoğu kayıt altına alındı” dedi.

Sözlerini tüm katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.

Editör: TE Bilişim