Tüm sektörü aşağıdaki linke imza atmaya davet eden TEMSİAD Yetkilileri, “Sizlerin de bu kampanyayı imzalamanız ve gerek meslektaşlarınız, gerek yakın çevreniz, gerekse de müşterileriniz ile paylaşmanızı ve destek talebinde bulunmanız faydalı olacaktır”.

Kampaya katılmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Halı Parfümü Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Halı Parfümü

TEMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kutlu Biçer tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere, yaşamakta olduğumuz covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler kapsamında hafta sonları ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmıştır. Başta gıda, hijyen, temizlik ürünleri imalatına yönelik ürün imalatı yapan işletmeler izin almak koşulu ile çalışabiliyorken, temizlik hizmeti üreten işletmeler bu izinlerin kapsamının dışında kalmıştır.

Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın vaktinin çoğunluğunu evde geçirdiği son üç aylık süreç sonunda evlerimizdeki halılar, koltuklar, yataklar ziyadesi ile kirlenmiş, özellikle kış mevsiminin bitmesi ile toplum geleneğimiz olan bahar temizliği zamanı gelmiştir.

Emek yoğun bir sektör olan halı yıkama hizmeti, halıların toplanması, yıkanması, kurutulması ve teslim edilmesi şeklinde bir süreç ihtiva ettiğinden, süreklilik gerektiren bir hizmettir. 2 ya da 3 günlük aralar talepte yığılmalara, firmaların kapasite kaybına uğramasına ve hane halkının talep ettiği hizmete ulaşamaz hale gelmesine sebep olmaktadır.

Halılar, ev içerisinde sadece zemin döşemesi görevi görmezler, evin havasını temizleyen bir filtre görevi görür. Belirli süreçlerde yıkanmayan halı, ev tozu akarı alerjilerinin, astım, bronşit, KOAH gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarının tetikleyicisi haline gelir. Özellikle çocuklarımızın gün içinde yaşam alanı haline gelen halılar, hem covid-19 virüsüne karşı daha riskli grup olan üst solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için bir tehlike oluşturmakta, hem de yeni hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

Bu kapsamda, halı yıkama sektörü mensupları sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaları kapsamında muafiyet talep etmektedir.

Kampanyanın Muhatapları:

  • Cumhurbaşkanlığı
  • Sağlık Bakanlığı
  • İçişleri Bakanlığı

Editör: TE Bilişim