Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde dünyaya yayılan covit-19 virüsünün ülkemize de gelmesi sonucu pozitif vakaların görülmesi ile beraber devletimizin ve milletimizin almış olduğu tedbirlerden sonra biz halı yıkamacılarda bir takım önlemler ve tedbirler almış bulunmaktayız.

İnsan sağlığının büyük bir kısmı temizlik ve hijyenden geçer. Kişisel bakım ve temizlikten sonra gelen en önemli unsurlardan bir tanesi de evinizde bulunan halı, yatak, koltuk temizliğidir.

Halılarda biriken Kampilobakter, Norovirüs, mantar ve güve, mayt vb. kir ve bakteriler insanların bağışıklık sistemini yavaşlatır. Corona virüsünü de buna katarsak sağlıkla alakalı büyük bir tehditle karşı karşıyayız.

Türkiye Profesyonel Halı Temizleme Yardımlaşma Derneği  (PHTYD)  çatısı altında toplanan, halı yıkamacı esnafı olarak; insan sağlığını önemsiyor ve bu konuda bir takım önlemler alıyoruz.

Müşterilerimizden almış olduğumuz halıları fabrikamıza getiriyoruz ve aşağıda belirtilen işlemlerden geçiriyoruz:

  • Halıların ilk önce toz alma makinasında tüm toz ve bakterilerinden arındırıyoruz
  • Sonra kontrol masasında leke ve ölçüm için inceliyoruz.
  • Tam otomatik halı yıkama makinalarında anti bakteriyel sağlıklı halı şampuanları ile derinlemesine temizliyoruz.
  • Halılar makinada yıkandıktan sonra halı sıkma makinalarında suyundan arındırıyoruz.
  • Sonra halıları kurutmak için özel yapmış olduğumuz kapalı kurutma odalarımızda, nem alma cihazlarımızla halıları 12 saatte %100  temiz ve hijenik bir şekilde kurutuyoruz.
  • Son işlem olarak da halı hav alma makinasında  bakım yaparak doğa dostu poşetlerle paketleyip müşterilerimize güvenli bir şekilde teslim ediyoruz.

Biz halı yıkamacılar olarak vermiş olduğumuz bu hizmetle müşterilerimiz sağlığını her zaman önemsiyoruz. Halılarını yıkatmak isteyen tüketiciler ilk önce ne olursa olsun halınızı yıkatmak istediğiz firmanın hangi koşullarda halınızı yıkadığını araştırıp, öğrenmelidir.

Saygılarımla,

PHTYD Yönetim Kurulu Üyesi