Bu pazar Bursa’da Temsiad ve Marhalfed tarafından ortaklaşa düzenlenen bizim de iştirak ettiğimiz 2 aşamalı bu toplantıda açık ve net bir şekilde gördük ve şahit olduk ki,

Oda, Konfederasyon, Federasyon, Dernek ve çeşitli oluşumların, bir adım öne çıkma yarışına girmeden, show’a dönüştürülmeden, bir gaye uğruna kazan-kazan ilkesi doğrultusunda farklılıklarını zenginlik gibi görerek, halka-halka birleşeceklerini, bugün çeşitli nedenler ile bu toplantıya katılamayanların da bu zincir halkasına eklenebileceklerini, toplu ve güçlü bir şekilde resmi kurumlar nezdinde eyleme geçirebileceklerini gördük.

Ufak tefek noksanlıklarına rağmen, herkesin ve her kesimin, fikir ve düşüncelerini özgürce söyleyerek tartışılabileceğini gördük.

Oda, Konfederasyon, Federasyon ve Derneklerin yapmak için büyük çabalar sarf ederek sonuç alamadığı bir konuda; bir veya birkaç kişinin tek başına nasıl başarabildiğini gördük.

Bir Dernek Başkanı’nın kayıt dışı ile nasıl mücadele ettiğini, diğer dernek başkan’ının nasıl kooperatifleştiklerini, başka bir dernek başkanının çevre il ve ilçeler ile saygı çerçevesinde bölgelerini nasıl paylaştırdığını gördük.

Günümüzde kardeşlerin bile ortaklıklarını sürdüremediği halı yıkama sektöründe, bazı ortaklıkların başarılı bir şekilde nasıl götürülebileceğini gördük.

Genç girişimcilerin yanı sıra, kadınların bir adım daha öne çıktıklarını ve artık önemli mevkilerde göreve hazır olduklarını gördük.

Temsiad’ın yeni yönetiminin çıtayı bir değil birkaç kademe daha ileriye götürebileceği izlenimini edindik.

Uzun süredir özlemle beklenen Konfederasyon’un nihayet 2022 yılında kurulacağının işaretlerini aldık.

Saygı, tahammül ve hoşgörü tohumlarının sevgi ile ekildiğini gördük.

Gördük ki; derdimiz bir, tasamız bir.

Birlik ve beraberlikle üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunumuz yok.

Konuştukça anlaşıyor, anlaştıkça benzer yönlerimizi keşfediyoruz.

Daha ne olsun.