Yalnızlık Allah'a mahsustur.

İnsan tek başına bir şey yapamaz.

Yapsa bile gereğinden fazla efor ve zaman harcar.

Birlik ve beraberlik dayanışmanın olduğu bir yerde işleri halletmek daha kolay olur.

İnsan bazen birçok fikri hayata geçirmek ister fakat öyle işler vardır ki tek başına bir işin altından kalmak zor olabilir. Bunun için bazen başka insanların fikrine ihtiyacınız olabiliyor böyle olduğu zaman hem iş dağılımı hem de fikirlerimizi daha rahat hayata aktarma şansımız oluyor.

İnsanın en büyük buluşu ateş, tekerlek, motor, makina ya da maddi dünya ile ilgili herhangi bir şey değildir. insanın en büyük buluşu ekip halinde çalışmaktır. O zaman birbirimize sırt çevirmeden, birbirimize kin tutmadan, kıskanmadan, birbirimizle dostluğumuzu kesmeden, birlik ve beraberliği pekiştirdiğimiz zaman daha güçlü oluruz.

İnsan, toplum gereği canlı bir varlıktır.

Yalnız yaşaması mümkün değildir.

Birbirimizle dayanışma sayesinde başarıya ulaşabiliriz.

Bireylerin beraber hareket etmeleri oldukça önemlidir.

Bu nedenledir ki dayanışmanın, kaynaşmanın, sosyalleşmenin, kültürel farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birlikte neler yapabiliriz diye 2006 yılında bu sektörün ilk STK’sı olan PHTYD’nin kurulmasının amacı gayesi ana teması dayanışma içersinde bu sektörü daha güzel yerlere nasıl getirebiliz felsefesi yatıyordu.

Bu günlerde ne kadar doğru bir karar verildiğini görmek, bununla birlikte diğer paydaşlarımızın da aynı yolda yürümeleri hepimiz için bir gurur kaynağı oluyor. Gelinen noktada meslektaşlarımızın ben bu sektörün ekmeğini, aşını yiyip ailemin istikbali için çalışayım demeden çıtayı her zaman yükseklerde görerek, hedefinin federasyon, konfederasyon kurmak ve odalarda görev almak olması bu birlik ve beraberliğimizin bir eseri.

Bu günlerde odalarda, meslektaşlarımızın yönetimlerde olmaları, başkan adayı olmaları, işte bütün bunlar dayanışmanın, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğimizin bir eseridir.

Arkadaşlarımızı odalarda görüyor olmak, sevincime sevinç katıyor.

Burada tırnak içinde söylüyorum “toplumsal dayanışma ülkemizin tarihi açısından çok önemlidir”.

Çünkü dayanışma sayesinde toplumlar, ülkeler kalkınır. Nasıl ki kurtuluş savaşında Türk milleti, kaderine küsmemiş dayanışma sayesinde ülkemizin bağımsızlına kavuşturmuşsalar, bizler de dayanışma sayesinde sektörümüzün layık olduğu yerlere geleceğinden endişe duymuyorum!

Yalnız taştan duvar olmaz. Birlikten kuvvet doğar! Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.

Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.