Derneklerin görevlerini layıkıyla yerine getirmediğini vurgulayan TESİYAD Başkanı Hasan Şişli, “Bu süreçte dernekler beklentileri karşılayamamış olup sadece görüntüde birlik beraberlik mesajları vererek tabela üzerinde kaldıklarını teyit etmişlerdir.

Buna en güzel örnek ise Marmara’da bir Federasyon Başkanımın halı yıkama filmine 17 gün ara veriyoruz kelimesi ile ne kadar aciz ve yeteneksiz insanlar tarafından bu sektörün yönetilmeye çalışılmasıdır.

Tuzları kuru olan bu örnekteki başkanlar, süreç içerisinde sınıfta kalmışlar ve sadece biz iş yapıyoruz havası ile çalıştıklarını göstermek adına popülist davranışlar sergileyip; üyeleri arasındaki bütünlük ve birlik amacını yıkmışlardır. 

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

Derneklere Güven Kalmadı.

Hiçbir üyenin derneklerine güvenleri kalmadığı gibi husumet artmış sözlü kavgalar alenen yaşanmıştır.

Üyelerine kararlara uyma konusunda birlik, kanun ve nizamdan bahsedenlerin; üyeleri kanunsuzluklar içerisinde çalışarak meslektaşlarının haklarını yemişlerdir.

Bu Süreç Sancılı Geçecek

Biz sektörün tedarikçisi olarak halı yıkama dernekleri ile Bursa’da federasyonlardan daha ciddi girişimlerde bulunduk. Bu süreç daha çok sancılı geçecek. Canı acıyanlar fiyat politikası, fason gibi kabul etmeyeceğimiz aldatıcı reklamlarla kaybedilen müşterilerinin geri kazanmak için her yolu deneyeceklerdir.

Ve çok ilginç bir şey daha yıllarca federasyonlara söyleyip karalama içinde olanlar ise, şimdi federasyonları geçtik konfederasyon oluşturmamın peşine düşmüşlerdir.

İstifa Edin.

Bu koltuk sevdası yakışmıyor. Bulunduğunuz yerler bakan makamı değil, gönüllük esas olan dernek başkanlığı. İstifa erdemdir. İstifa edin, yerinizi gençlere bırakın.

Bu kapanma sürecinde bu konuları daha iyi inceleme şansı bulduk.

Esnaf zor durumda! Borç ödemek için bahaneler ararken, işsizlik ve müşteri kaybı son nefeslerine geldi.

Esnaf Sübvanse Edilmelidir.

İstihdam da kalıcı elaman yerleştiremeyenler bile elaman bulamaz hale geldiler; maaş ödeyemez oldular. SSK ve benzeri ödemeler bellerini kırdı, devlete olan kredi ve düzenli ödemelerin ertelenip faizsiz desteklerle esnaf sübvanse edilmelidir” dedi

Editör: TE Bilişim