Trafikte kavga etmemek ülkemizde neredeyse imkânsız. Bunu başarmak için bazı tekniklere ihtiyacımız var. Mesela bir maganda kornaya asıldıysa ona sadece avuç içinizi göstererek olayı büyümeden geçiştirebilirsiniz. Tıpkı politikacıların yaptığına benzer bir hareket. Benden sana zarar gelmez hareketi. Ama dikkat edin dışını göstermeyin. Elinin tersini göstermek meydan okuma hareketidir. Kavgaya zemin hazırlamak için kullanılır.

Yazının halı yıkama sektörü ile ne alakası var? dediğinizi duyar gibiyim. 

O zaman yeni bir polemik mevsimine girdiğimizi bildirerek başlayayım. Sömestr tatilinin gelmesiyle birlikte kavgadan beslenen tipler piyasaya çıkıp ona buna sataşmaya başladı. Konuyla ilgili geliştirdiğim ve uyguladığım tekniği sizlerle paylaşacağım. Bu yazı ruhu kavgaya uzak olan tüm insanlara ithaf olsun.

Modern dünyanın geliştirdiği, bir insana verilen en büyük ceza onu yok saymaktır. Kanunlarda verilen ceza da bir nevi bu şekildedir. Görüşmediğiniz bir insan sizin hakkınızda ileri geri konuşup, sizi sinirlendirecek dedikodular yapıyor ise onu yok sayın. Bir nevi trafikte avuç içini göstermek gibidir yok saymak. İyi niyetinizi suistimal edip size kötülük mü yaptı? Onu yokluğa mahkum edin. Bu davranış şekli kavgadan beslenen tiplerin gıdasını azaltır, bir müddet sonra defolup giderler. 

Bazı insanların fıtratı yılana, akrebe benzer. Vücudu zehirle doludur. Doğal olarak rahatsız bir ruh yapısına sahiptirler. Zehrini birilerine akıtmadan rahat edemezler. Onları da öyle kabul edin. Avuç içinizi göstererek sizi ısırmasını engelleyebilirsiniz.

Zaten trafikteki magandalar da derşarj olmak için böyle davranıyorlar. Yaptığınız küçük bir hataya bile kornaya asılarak tepki gösterme nedenleri günlük hayatta yaşadıklarıdır. Hani annesinin gösterdiği tavırı aynen oyuncağına gösteren çocuk gibi. Trafikte yeşil ışık yanınca kendisine korna çalınan sürücü, sonraki kavşakta aynını önündeki araca yapıyor. Bundan dolayı bizim trafikte "kırmızı görülür, yeşil duyulur". 

Yazının sektörle bir diğer alakası da iş güvenliği alanındadır. Halı yıkama servis şoförü, ortalama bir taksi sürücüsündan daha fazla yol katediyor. Öğrendiğiniz bu hareketi servis personellerimize öğretmeyi unutmayın. Polemiksiz, barış dolu, boş yeşil ışıklı ve kornasız bir tatil geçirmenizi dilerim.