En İyi Kadın Girişimci Dalında birinci olan Nurcan Arap, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada “Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. İnanın ki hiç beklemiyordum. Beni tanıyan, tanımadan oylarını gönderen bütün meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum.



Ben duygusunu bir tarafa bırakmalıyız diyen Arap, “Sektörde kadın girişimciler olarak azınlıkta olsak bile her zaman beraberiz. Birbirimizi her konuda destekliyoruz. Ben bu sektöre girdiğim günden beri kendi hemcinslerimle ortak hareket ettim. Ben duygusunu bir köşeye bırakıp biz demeye dikkat ettim. Bu ödülü bütün kadın girişimci dostlarım adına alıyorum. Sahnede sadece ben olmak istemiyorum. İzninizle onları da davet etmek istiyorum. Bu ödülü tüm kadınlar adına onlarla beraber almak istiyorum” dedi.

2023 Ödülleri Sahiplerini Buldu! 2023 Ödülleri Sahiplerini Buldu!


1.Nurcan Arap                %35,84

2. Yasemin Sunay Tekin   %34,37

3. Suzan Bıçakçıoğlu        % 9,32


Ödülden sonra çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Nurcan Arap, ödül hakkında bir yazılı açıklama da gönderdi.


“Bu Bizim Hikayemiz

Başarı nedir? Kimilerine göre iyi bir meslek, iyi bir okul, para, aşk, kariyer vs.

Bana göre başarı, mutluluk, gülümsemek, her düştüğünde daha sağlam ayağa kalkmak, en önemlisi saygı, güven duygusu kişiyi başarıya taşıyacak en önemli değerlerdir.  

Hayatımızda, mesleğimiz de birçok zorluklar yaşayarak bir yerlere geliyoruz. Bazen de bitti dediğimiz noktadan sonra yepyeni başlangıçlar olur. Bu da kaderin cilvesi mi oluyor bilemiyorum.

Bizleri bazen de başarıya taşıyan gizli kahramanlarımız da oluyor. Bir anda hayatımıza girerler ve destekçilerimiz olurlar.

İşte tam da hayatımda bunları sorgularken, yine hayatımda gizli kahramanlarım ortaya çıktı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Nurcan seni görüyor ve seni destekliyoruz diyen çok sayıda meslektaşlarım oldu. Tam da bu noktada başarıya giden bir değerin daha olduğunu fark ettim hiç tanışmasak bile hissedilmenin ne kadar mükemmel bir duygu olduğunu gördük. Çünkü BEN değil BİZ dedik ve bütün olduk.

Aslında bu benim hikayem olmaktan çıktı BİZİM hikayemiz oldu. Beni değerli görüp hissedenlerin öyküsü oldu belki de yeri geldiğinde oluşan bir haksızlığa bir tepki oldu gibi gibi tanımını bizler kendi içimizde de yapabiliriz.

Aslında bu hikayenin başlıca bir kadın kahramanı var: Özge Hanımefendi. Sektörümüze yeni bir ivme kazandıran ve binlerce meslektaşları bir araya getirerek sektörü tatlı bir telaşa koydu. Bu tatlı telaş bence ilerleyen dönemlerde daha da ilgi görecektir.

Bu ödülü alıp kendi ilime geldikten sonra çok güzel verimli geri dönüşler aldım. Basının, yereldeki mülkü amirlerin, kurum amirleri, meslektaşlar oda başkanları ilgi gösterdi firmamızı ziyarete geldiler ve arayarak tebrik ettiler.

Bu ödülü yıllarca vitrinin arkasında durup ailesini çıkarsızca destekleyen gizli kahraman olan kadınlarımıza, her koşulda kadına değer verip destekleyen erkek meslektaşlarımıza, bütün zorluklara rağmen dimdik ayakları üzerinde duran kadınlarımıza armağan ediyorum. Bu ödül sadece bana ait değil.

Şunu da unutmayalım yıllardır bu sektöre emek veren kadınlar varken bir anda ortaya çıkıp da bu sektörde bu bölgede ben ilkim deme lüksü kimseye düşmemeli. Bu egoist düşünceyi bir köşeye bırakıp küçüleceğimize BİZ varız diyerek büyüyelim.

Ben, beni hissedenlerle varım! İyi ki varsınız.

Doğunun incisi serhat şehrinden herkese kucak dolusu sevgiler, saygılar”


Editör: TE Bilişim