Son zamanlarda ülkemizde yaşanan sıkıntılı günlerde virüs illetinden hem halkımız olarak hem de halı yıkamacı esnafları olarak bir hayli tedirgin ve endişeliyiz. Çevremizde birçok insan tedbirlerini ve önlemlerini aldı. Biz halı yıkamacı esnafları da bir takım önlemleri ve tedbirleri aldık.

Endişe ve karamsarlık içerisinde yaşayacağımız günleri bekliyoruz. Kimi esnafımız kepenk kapatıp inzivaya çekildi. Kimi esnafımızda alınabilecek tedbirleri alarak işlerine devam ediyor.            

Sizce bu tedbirleri almak için geç kalmadık mı? 

Oysaki yapmış olduğumuz iş icabı sürekli kir ve bakterilerle haşır, neşir olmuyor muyduk? Kimyasal  ilaç ve şampuanları kullanarak kendimizi tahrip etmiyor muyduk?  Servis hizmeti verirken, binalara girip çıkarken, para alıp verirken çevremizdeki nesnelere dokunup tehlike saçmıyor muyduk?

Şimdi korana virüsü ülkemize geldi diye dünyada ve ülkemizde ölüm vakalarını gördükçe içimizi bir korku kapladı. Acaba bir takım önlemleri almak için ille de bir musibet mi olması gerekiyor?

Konuya atalarımızın bir lafıyla devam ediyorum: ’’BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR”.

Neyse ki, bir an önce önlemlerimizi aldık. Rabbim tez zamanda bu illetten ülkemizi ve bizleri kurtarmayı nasip etsin. Bizlerde yaşamış olduğumuz bu sıkıntılı günlerden ders alarak; bundan sonra aynı tedbirleri devam ettirerek işlerimize devam edelim.

Allah’ım bu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine Türk yurdunu Türk milletini kötülüklerden ve belalardan uzak eylesin.

Amin…

Saygılarımla,

Mehmet Akif Arzuti