Artık tüketici kalitenin ucuza alınmayacağının bilincindedir. Kaliteyi ucuza sunduğunu ve tüketicinin de yuttuğunu zannedenler kendilerini kandırmış olurlar.

      

                2018 yılı halı yıkama sezonu yaklaşırken Sezon öncesi fiyat politikası ve fason halı yıkama konusuna düşüncelerini  için mikrofon uzattığımız Ağar halı yıkama sahibi Nihat Ağar

                'Bilindiği gibi İstanbul ’ da iki liradan başlayıp beş liraya kadar hatta altı, nadirde olsa 1-2 firma 7 liraya kadar çıkan bir fiyat politikası vardır. Halı yıkama m2 fiyatına zam yapma politikası ise üç liraya halı yıkayan dört yapsın dört liraya yıkayan beş yapsın beş liraya yıkayan altı yapsın gibi bir fiyat politikası izlenmektedir. Yani büyük firmalar zam yapmaz ise diğer firmalar batar ama yinede zam yapmazlar. Peki biz fiyatlandırmalarımızı her zaman başka firmalara göre mi ayarlayacağız.

                Hizmet kalitemizi, makineleşme konusunda nerelerde olduğumuzu, kurumsal çalışan bir firma olduğumuzu, neden ön plana çıkartmıyoruz ve bu konular da yarışmıyoruz ucuz fiyat politikasının arkasında saklanıp kalıyoruz.
Ucuz halı yıkayan firmalar yatırım yapamaz, makineleşemez, müşteri memnuniyeti sağlayamaz ve hiçbir zaman kurumsallaşamazlar bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım.

                Yapılan araştırmalar sonucunda profesyonel anlamda halı yıkayan bir işletmenin halı yıkama m2 maliyeti 5,50 Tl. olduğu bu günlerde 2,50 Tl. veya 4,50 Tl.ye kaliteli hizmet sunduğunu iddia edenler tüketiciyi değil kendilerini kandırdıkları aşikardır.

                Artık tüketici kalitenin ucuza alınmayacağının bilincindedir. Kaliteyi ucuza sunduğunu ve tüketicinin de yuttuğunu zannedenler kendilerini kandırmış olurlar.

Halı yıkamanın tarihçesi Halı yıkamanın tarihçesi

Fason halı yıkama:

                Fason halı yıkama İstanbul da son iki yıldır gittikçe yaygınlaşmaya başlamıştır. fason halı yıkatan firmaya sesleniyorum fason olarak halı yıkattığın firma kendi ayakları üzerinde durduğu anda veya belli bir müşteri potansiyeli oluştuğu anda sana güle güle diyecektir. Ve sen her zaman başka bir halı yıkama fabrikasının fabrikatörü olacaksın.

                Fason halı yıkayan firma ise bindiği dalı kesmektedir. Neticede fason halı yıkayan veya yıkatan her ikisi de arkasına dönüp baktığında bir adım yol kat edememiş olup günü birlik yevmiye usulü hayat sürdürmektedir.

                Sonuç olarak geçen yıla göre hesaplamalarımızı iyi yapmalı yakıt, elektrik, su, doğalgaz, sgk, vergiler ve işçilik maliyetlerini gelen zamlarla beraber iyi hesaplamalı ve mart ayında sezonun başlaması ile beraber zam yapmalıyız.

                Firmamız'da halı yıkama olarak 2018 yılı mart ayında m2 fiyatımız makine halısı 7 TL olarak baz alacağız. Yapmış olduğumuz maliyet hesapları ve araştırmalar sonucunda halı yıkama firmalarının eksiksiz hizmet vermesi ve kurumsal çalışması yönünde bu rakamların altına inmek bizlere ve sektöre yararlı olmayacaktır.

Hepinizi saygı ile selamlıyor iş hayatınızda başarılar diliyorum.'

Editör: TE Bilişim