Vergilendirme yönündeki yanlış uygulamalara karşı PHTYD adına Cimer’e başvuruda bulunan Emirgan, tüm dernek başkanlarını ve meslektaşlarını duyarlı olmaya davet etti.

Dilekçe örneği aşağıdaki gibidir.



MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Yazar Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Yazar

KONU: HAKSIZ REKABET

Bizler 96.01.02 nace koduyla halı yıkama temizleme hizmet dalında faaliyet gösteren esnaflarız. Son genelgeyle bedenen yalnız çalışan iş kollarına tanınan basit usülde vergilendirme ve muafiyetler yanlış anlaşılarak bazı halı yıkama işletmelerinde basit usülde vergilendirilmeye başlanmıştır. Bu durum sektörümüzde deftere tabi işletmeler arasında haksız rekabete yol açtığı gibi kayıt dışılığı özendirmektedir. Halbuki halı yıkama işi yalnız yapılabilecek bir iş kolu değildir. Türkiye genelindeki gerek federasyonumuza, gerek derneklerimize kayıtlı meslektaşlarımız mesleki ve yasal tüm yükümlülüklerini yerine getirerek kaliteli hizmet vermeye çalışırken, kayıtlı istihdama da katkı sağlamaktadır. Ekonomik ve personel temini yönünde sıkıntılarımızın yanında bir de vergilendirme yönündeki yanlış uygulamalar bizlerin çalışma ve istihdam yönündeki azmini azaltmaktadır şeklinde üyelerimizden sürekli şikayet gelmektedir.

Sektörümüzdeki bu haksız uygulamanın düzeltilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.

PHTYD Adına

Dernek Başkanı

Mustafa Emirgan


Birden çok dilekçe olursa dikkate alınacağını söylene Marhalfed Başkanı Bahattin Ersönmez, “Mustafa Başkanıma teşekkür ediyorum. Cimer’le birlikte dilekçelerini gönderebilen derneklerimiz, logolu antetli yazılarla da resmi olarak iadeli taahhütlü gönderirlerse fiziki bir başvuruda kayda geçmiş olur düşüncesindeyim.

Hedef Türkiye geneli 35-40 dernek tarafından bu ay içinde yapılabilirse bir anlamı olabilir. Örnek yazışma ve cimer başvurusu bu paylaşımlardan alınabilir. Yoksa birkaç başvuru dikkat çekmeyebilir.

Takdir dernek başkanlarımızın” dedi.


Editör: TE Bilişim