CFE 2023 Carpet and Flooring Expo. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından, İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) işbirliği ile 05-08 Aralık 2023 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi (İFM) Yeşilköy İstanbul’da düzenlenecektir.

Halı Üreticileriyle Buluşun.

Halı Yıkamacılar gelişen ve yenilenen halı ve yer döşemelerin deki gelişmeleri bu fuarı ziyaret ederek görün ve kendinizi ve işletmenizi buna göre hazırlayın.

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

Carpet & Flooring Expo 2023'ü Ziyaret Etmek İçin 5 Neden

Fuar, halı, kilim ve zemin kaplama sektörü profesyonellerini 5-8 Aralık 2023 tarihlerinde İstanbul'da bir araya getirecek.Türkiye, halı sektörü içerisinde, hem dünya ticaretinde hem de küresel imalat sıralamasında öncü ülkelerden biridir. CFE 2023'ü gündeminizde öne çıkarmanıza neden olabilecek beş temel faktörü burada listeliyoruz.

Olağanüstü Ticaret ve Üretim Yetenekleri: Türkiye'de Halı Endüstrisini Keşfedin

Dünyanın önde gelen halı üreticilerinden biri olarak bilinen Türkiye, yüksek kaliteli halı üretimi konusunda eşsiz bir üne sahiptir. Ülkedeki halı ticareti yapan firmaların sayıca çokluğu bu sektörde iş yapmak isteyenlere sayısız seçenek sunmaktadır. Önde gelen makine halısı üretim merkezlerinde ilk sıralarda bulunan, Gaziantep, Kayseri ve İstanbul dünya halı endüstrisi için önemli halı üreticilerinin konumu durumundadır. Buna bağlı olarak Türkiye'nin geniş üretim kapasitesi, küresel pazarların taleplerini etkin bir şekilde karşılayabilmektedir. Carpet and Flooring Expo, yüksek orandaki taleplerinizi dahi karşılayabilecek güçlü tedarikçilere erişmenizi sağlayacaktır.

Halı İhracatı Konusunda Kanıtlanmış Başarı

Halı ve kilim üretimi, Türkiye'nin en güçlü ve rekabetçi sektörleri arasında yer almaktadır. Türkiye'nin makine halısı ihracatı 2017 yılından bu yana sürekli bir artış göstermektedir. Türkiye, 2,6 milyar ABD doları değerindeki dünya halı ihracatında ikinci sırada yer almaktadır. Bu olağanüstü halı ihracat performansı, ülkenin dünya halı sektöründeki önemli rolünün ve öneminin önemli bir göstergesidir. CFE 2023, sektördeki saygın ticari isimlere ulaşmak, onlarla etkileşim oluşturmak ve bağlantı kurmak için bir fırsattır.

Kıtaların Buluşma Noktası

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu'ya yakınlığı, büyük pazarlara avantajlı erişim sağlamaktadır. Ayrıca, çeşitli uluslararası serbest ticaret ve gümrük birliği anlaşmaları nedeniyle Türkiye, çekici bir ihracat merkezidir.   

Ürün Grubu Çeşitliliği, Sayısız Stil ve Geleneksel Miras

Türk halı sektörü hem stil hem de ürün çeşitleri bakımından çeşitlilik sunmaktadır. CFE Katılımcısı halı üreticileri ve halı ticareti ilgilileri, göz alıcı desenler, farklı ürün türleri ve sıra dışı malzemelerle modaya uygun tasarımlarını sergileyecekler. Ayrıca ülkenin güçlü kültürel mirası ve halı ve kilim dokumacılığındaki özgün zanaat geleneği, Türk halılarını en çok tercih edilen parçalar haline getirmektedir. Bu nedenle fuar sadece halı tüccarları için değil aynı zamanda tasarımcılar, mimarlar ve dekoratörler için de trend belirleyici bir etkinlik olacak.    

Hem Halı Sektöründe Hem de Fuar Düzenleme Konusunda Güçlü Uzmanlık

Carpet and Flooring Expo. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından, İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) işbirliği ile düzenlenecektir. Tüyap Fuarcılık Grubu, geniş bir sektör ve endüstri yelpazesine yönelik ticari etkinlikler düzenlemektedir. Sekiz şehirde faaliyet gösteren ve 100'den fazla profesyonel kuruluşla uzun vadeli işbirlikleri kuran Tüyap, rakiplerinden ayırılarak farklılığını ortaya koymaktadır. Sonuç olarak, bu işbirliği, Carpet and Flooring Expo'yu yeni iş fırsatları yakalamak için eşsiz bir platform haline getiriyor.

Fuar Kapsamı Fair Scope

▪ Döşeme ekipmanları, temizlik ve uygulama teknolojileri

▪ Flooring equipment, cleaning and application Technologies

.

▪ Federasyon ve Dernekler

▪ Federation and Associations

.

▪ Sektörel Yayın Kuruluşları

▪ Sectoral Publication Organizations

.

▪ El yapımı halı ve kilimler

▪ Handmade carpets and rugs

.

▪ Makine yapımı halı, kilim ve paspaslar

▪ Machine-made carpets, rugs and mats

.

▪ Seccade çeşitleri

▪ Prayer rugs

.

▪ Tekstil zemin kaplamaları (duvardan duvara)

▪ Textile floor coverings (wall to wall)

.

▪ Esnek zemin kaplamaları

▪ Flexible floor coverings

.

▪ Laminat, ahşap ve parke

▪ Laminate, wood and parquet

.

▪ Doğal taş, mermer ve seramik karolar

▪ Natural stone, marble and ceramic tiles

.

▪ Suni çim ve spor zeminleri

▪ Artificial turf and sports grounds

.

▪ Lifler, iplikler ve tekstiller

▪ Fibres, yarns and textiles

.

▪ Tekstil makine ve aksesuarları

▪ Textile machinery and accessories

Editör: Halı Haber