Maltepe Girne Mahallesi Elifli Sokak'ta bulunan Doğuşkent halı yıkama atölyesinde 12.12.2021 Pazar günü saat 12.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı.



Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Halı yıkama Atölyesinin bitişiğinde bulunan lokanta ve oto yıkamacıdaki görevliler ise damacana ve yangın söndürme tüpleriyle yangını söndürmeye çalıştı.



İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine intikali ile yangın yan binalara sirayet etmeden söndürüldü. Yangında Doğuşkent halı yıkama atölyesi kullanılamaz hale gelirken, atölyenin yandığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis yangına ilişkin çalışma başlattı.



Komşu Esnafın Çabaları ile Söndürülmeye Çalışıldı.


"Biz kendi çabamızla söndürmeye çalıştık"

Komşu esnaflar, "Biz de şaşkınız, yan tarafın yanmasına üzüldük. Yangını görünce hemen itfaiye ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun acil bir şekilde geldiler yangına hemen müdahale ederek yangını söndürdüler. Yangın elektrik kontağından dolayı çıkmış. Biz de kendi çabamızla söndürmeye çalıştık, su falan taşıdık. Sonra itfaiye ekipleri geldi yardımcı oldu. Çok fazla büyümeden yangını söndürdüler" dedi.


PHTYD 19. İstişare Toplantısında 2. Gün PHTYD 19. İstişare Toplantısında 2. Gün


Editör: TE Bilişim