Kayıt Dışı Çalışan Esnafa Geçit Yok!

İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu ve 5 Komite üyesi ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü

Toplantıda bölgeler belirlendi. Faaliyet bölgesi Avrupa Yakası olarak belirlendi. Komite üyelerinin bölge tespitlerinin ardından, her bölgede kayıt dışı ve fason faaliyet veren firmalara denetim düzenlenecek.

Devletin resmi kanallarıyla birlikte hareket edeceklerini belirten İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu, “Yapılan denetimlerde tutanaklar tutulacak. Denetim esnasında komite üyesi meslektaşlarımız, zabıtalar da olacak” dedi.

Denetimlerin sadece yerinde olmayacağını internet ve sosyal medya reklamlarını da kapsayacağını belirten Kulaoğlu, “İnternet üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda web sayfasında başka firmalara ait fotoğraflar kullanan, sabit telefonu ve adresi bulunmayan firmalar tespit altına alınarak tutanak tutulacak.

Abartılı ve kesin ifadelerle reklam yapan, adwords reklamlarında başka firma isimlerini kullanan, magnet ve broşür dağıtımında haksız rekabet zemini oluşturanlar öncelikle tespit edilecek ve ardından gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.

Oda’da kayıtlı her firmanın kendi bölgesinde detaylı inceleme yaparak bizlere bildirdiği her firma hakkında gereğini yapacaklarını söyleyen Kulaoğlu, “Tutanaklar Ticaret İl Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Zabıta Müdürlükleri ve ilgili kurumlarla gereği yapılmak üzere paylaşılacaktır. Biz İSTEMO olarak bu saatten sonra kayıt dışı çalışan esnafa göz açtırmayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim