Önceki yazımda Antalya'da yaşanan absürt* olayı dile getirmiştim. Olay haberleştirilirken halı yıkama mesleğini töhmet altında bırakacak şekilde lanse etmelerinin yanlışlığından ve mesleğin sahipsizliğinden dert yanmıştım. Buna benzer haberlerde halı yıkama mesleğine gelebilecek her türlü tehdide karşı halı yıkama derneklerini ve meslek büyüklerini hassas olmaya, reaksiyoner davranmaya, meslektaşlarını savunmaya davet etmiştim.

 Artık halı yıkamacıyı savunacak ve sesine ses katacak yeni bir girişim var. Önceki yıllarda çeşitli mecmualarla sektörün nabzını tutmaya çalışan ve geleneksel medya geçmişi bulunan bir ekip haliyikamahaber.com sektörel haber sayfası merkezinde bir dijital medya oluşturuldu. Sektörel haberleri takip edebileceğiniz bu güzel site aynı zamanda Youtube Kanalı ile destekleniyor. Şimdilik sektör temsilcileri ile yaptığı röportajları yayımlayan kanal tedarikçiler tarafından da destekleniyor. Bağımsızlığı kendine ilke edinen ve sektördeki tüm taraflara eşit mesafede bulunan bu hareket, önümüzdeki süreçte sektörün gelişimine ivme kazandıracağa benziyor. Ekip alanında uzman olup, sektörde 8 ila 15 yıllık geçmişe sahip 6'sı bağımsız danışman toplam 10 kişiden oluşuyor. Mesleğine değer veren tüm dostlarımı bu bağımsız sektörel medya girişimini desteklemeye davet ediyorum. Unutmayın. Bu oluşum sektördeki herkesin sesini daha geniş kitlelere duyuracak.

*Bahse konu haberde Antalya'da bulunan halı yıkamacı arkadaşımız uğradığı iftiradan beraat etmiş olup adli tıp raporu ile kendini temize çıkarmıştır.

Dipnot:
haliyikamagazetesi.blogspot.com adresindeki yazılarım artık haliyikamahaber.com sektörel haber sitesinde de yayımlanacak.

Tüm sektöre hayırlı olsun.