Güncel

Halı Yıkama Mesleğine Ustalık Belgesi Zorunluluğu Getirildi

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldırım Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle halı yıkamacılara yönelik eğitimler başlıyor.

Abone Ol

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldırım Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle halı yıkamacılara yönelik eğitimler başlıyor.

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldırım Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle halı yıkamacılara yönelik eğitimler başlıyor. 

Kapsam dışı meslekler içinde bulunan halı yıkamacılar için Bursa'da eğitim programı başlatıldı. Toplam 160 saat sürecek eğitimler için BESOB'ta sektör temsilcileri bilgilendirildi. Halı yıkama esnafını eğitimlere katılmaya davet eden MESO Başkanı Fehmi Duban, mesleğin kapsam içine alınmasıyla eğitim saatlerinin 4 katına çıkacağını ifade etti. Esnafın bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini dile getiren Duban, 'Yıldırım Çıraklık Eğitim Merkezi ile birlikte halı yıkamacılar için kalfalık ve ustalık eğitimlerine başlıyoruz. İlk önce üyeleri bilgilendirmek istiyoruz. İki kurs toplamda 160 saat sürecek. Kapsam dışında olan bu meslek için eğitimler önemli. Kapsam içinde alındığı zaman bu kursun süresi 600 saate çıkıyor. Ama önce davranan daha fazla zaman kaybetmeden belgesini alabilecek' dedi. 

'BELGESİ OLMAYAN İŞYERİ AÇAMAYACAK' 

Kalfalık ve ustalık belgesi olmayanın işyeri açamayacağını dile getiren Duban, 'Bu eğitimlere sadece kayıt içindeki esnaf katılacak. Sadece vergi levhası alındığı zaman kayıtlı olunmuyor. Esnaf odasına kayıt olmayan kayıt dışı çalışmış oluyor. Bununla ilgili bizim odamıza bağlı 43 halı yıkamacı var. Ama bizim tahminimize göre 300'e yakın kayıt dışı çalışan var. Bu yüzden esnaf arkadaşları odaya üye olmaya davet ediyoruz' diye konuştu. 

Toplantının sonunda Duban ve Yıldırım Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Çelebi, esnafın sorularını cevapladı.