6 Şubat 2023 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Deprem Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere diğer pek çok ilde hissedildi.

Depremlerle ilgili açıklama yapan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, can kaybının 3 bin 381'e, yaralı sayısının 20 bin 426'ya yükseldiğini açıkladı.

Depremin açtığı yaraları sarmak için tüm kurumlar seferber olurken birçok halı yıkama firması da bağışlanan yorgan, battaniye ve halı gibi eşyaları ücretsiz yıkayarak koordineli bir şekilde deprem bölgelerine ulaştıracaklarını duyurdu.

Amasya, Aydın ve Erzurum gibi illerdeki halı yıkama dernekleri verecekleri ücretsiz hizmetlerle alakalı duyurularda bulundu.

Genç Halı Yıkamacı, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti! Genç Halı Yıkamacı, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti!

Bölgedeki vatandaşların bağışlayacağı halı, yorgan ve battaniyeleri ücretsiz bir şekilde temizleyerek deprem yardım koordinasyon merkezlerine bırakacaklarını beyan ettiler.

Halı yıkamacılar sadece maddi yardımlarla değil aynı zamanda bölgedeki yardım çalışmalarında bizzat yer alarak gerekli yardımların ulaşmasında aktif olarak çalışıyorlar.

Yaptıkları yardım çağrıları ile yardımların düzenli bir şekilde aktarılmasını sağlamayı amaçlıyorlar.

Topladkıkları yardımları kimi zaman yardım koordine merkezlerine teslim ettiler, kimi zaman da bizzat ulaştıtmak için yola çıktılar. 

Editör: TE Bilişim