İzmir Torbalı’da ikamet eden Güven Köseoğlu, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kendisine tebliğ edilen “Cuma, Cumartesi günleri çalışabilirsiniz” kararına itiraz dilekçesi yazdı.

Karar Tebliği aşağıdadır.

Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu! Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu!

Dilekçesinde, profesyonel halı yıkama işletmelerinin minimum su harcayarak maksimum fayda sağladığına değindi. Denetimin sıkılaştırılarak ruhsatlı ve belli prosedürlere uygun firmaların, halka hijyen ve temizlik sağladığını vurgulayarak, gün aşırı çalışılmasını talep etti.

Konuya ilişkin dilekçe örneği aşağıdadır.

TORBALI İLÇE HIFZISIHHA KURULU BAŞKANLIĞI ‘ NA.   

İlgi; 09.04.2020 tarih ve 2020/2 sayılı karar tebliği hk.

Korona virüs Covit 19 salgınıyla mücadele kapsamında almış olduğunuz karara istinaden, biz halı yıkama- temizleme esnafları olarak bu süreçte, temizlik ve hijyen konusunda önem arz eden, mikrop ve bakteri yönünden en riskli olan halılarımızın, bilinçli ve usulüne uygun olarak yıkanıp dezenfekte edilmesi ancak, TSE 9261 ve MYK (16-UMS-  0538-3) standartlarına haiz, iş yeri çalışma ruhsatı ve fiziki teknolojik alt yapısı bulunan halı yıkama işletmelerinde faaliyet göstermekteyiz.

Ayrıca su kaynaklarının verimli kullanılması açısından da, profesyonel firmalarda su tüketimi, evde ya da diğer yerlerde yapılan yıkamalara göre 1/5 oranında daha tasarruflu olduğu kanıtlanmıştır. Bilinçsiz olarak evde ya da oto yıkama veya fiziki yapısı uygun olmayan iş yerlerinde, m2 de 50 Lt. su tüketilirken, profesyonel işletmelerde m2 de 10 Lt. su tüketilmektedir.  Minumum sarfiyatla, maksimum hijyen ve temizlik sağlanmaktadır.

Bu bilgiler ışığında, evlerimizde kullandığımız ve ailece her gün üzerinde yaşadığımız halıların hijyenik temizliği önem kazanmakta ve bu hizmeti veren iş yerlerinin (ki bir çoğu fiziken uygun olmayan ruhsatsız olan) periyodik olarak denetlenmesini halk sağlığı açısından önemsiyor ve uygun iş yerlerine müsaade edilmesi kanaatindeyiz.

Torbalı halkına vereceğimiz kaliteli ve güvenilir halı yıkama- temizleme hizmetlerinin daha sağlıklı ve verimli olabilmesi için çalışma günlerimizin gün aşırı (pazartesi-çarşamba-cuma) olarak revize edilmesini talep ediyoruz.

Gereğini, görüş ve önerilerinize saygılarımızla arz ederiz. 13.04.2020

                      GÜVEN HALI YIKAMA FAB.

                            Güven KÖSEOĞLU

Editör: TE Bilişim