Son günlerde işlerin hareket kazanması ve artmasıyla birlikte, yetişmiş personelini elinde tutmaya çalışan halı yıkama firmaları, bibbir zorluk ve yoklukla yetiştirdikleri elemanlarını; Elemanların kendi işini kurmaya yönelmesi ve rakip firmaların yüksek ücret tekliflerinde bulunması yüzünden kafaları iyice karışan kalifiye personellerini ellerinde tutabilme çabası tüm hızıyla devam ediyor.

Sıkıntı Artarak Devam Ediyor.

Pandemiden dolayı yaşanan kapanma sonrasında, sezonun başlaması ile birlikte, işlerdeki artış ve beklenen yoğunluk, Halı yıkama sektöründe yıllardır devam eden yetişmiş ve kalifiye personel sıkıntısına olan ihtiyacı, artarak devam ediyor.

Elimizden Kayıp Gidiyorlar

Halı Yıkama firma sahipleri; sıfırdan aldığımız yıllardır emek verdiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi ilmek ilmek işleyerek aktardığımız personellerimiz çeşitli nedenlerle bir bir elimizden kayıp gidiyor.

Yüksek Ücret Teklifi

Rakip bile diyemeyeceğimiz, sektöre hiçbir şey katmayan firmacıklar kalifiye ve yetişmiş personellerimize yüksek fiyat teklifi sunarak ayartmaya çalışıyorlar. Alabildiklerini yoğun günlerde kullanıp, işlerin düşmeye başladığı kış aylarına yakın bir bahane ile kapı önüne koyuyorlar.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Plastik ve Ambalaj Firması Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Plastik ve Ambalaj Firması

Ortaklık Teklifi

Yetişmiş kalifiye personellerin bilgi ve becerilerinden istifade etmek, etinden ve sütünden istifade edip kullandıktan sonra bir mendil gibi atmak için ortaklık teklif ediyorlar.

Meslek Hastalıkları

Bel, sırt, boyun ve üst solunum yolları rahatsızlıklarındaki artışlar başta olmak üzere sağlık problemlerinin ortaya çıkması ile birlikte yetişmiş personelin başka mesleklere yönelmesi de etkenler arasında.

Halı Yıkama Haber

Editör: TE Bilişim