“İlgili Yerlere Yazacağım”

Halı Yıkama Haber sitemizin Facebook üzerinden yapığı Canlı Yayına Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan katıldı. Ruhsatlandırma, Su İndirimi, Kayıt Dışı Denetim gibi çok önemli konuların konuşulduğu yayın 1 saat sürdü.

Programa aynı zamanda Swan Halı Yıkama sahibi Mustafa Emirgan ve Metropol Halı Yıkama sahibi Yasemin Sunay Tekin katıldı.

Mustafa Emirgan’ın su indirimi konusunda bize yardımcı olabilir misiniz sorusu üzere Arslan, “Su indirimi teşviki düşünülebilir. Biz bu konuda ilgili yerlere yazarız. Tabii bu her Belediye’nin kendi alacağı karara bağlı. Su ücreti ve su indirimi gibi kararlar Belediye’nin kendi özerk yönetim kararlarına bağlı. Ancak ben makul bir talep olduğunu düşünüyorum. Gerekli notlarımı alarak, ilgili yerlere ulaşmasını sağlayacağım” dedi.

Meslek Mensupları Bir Araya Gelerek Halkı Bilgilendirmeli!

Yanlış bilgi kirliliğinin değişmesi için bilinçlendirme kampanyası yapılmasını öneren Arslan, “Bir yerde bir makam sahibi olabilir ama neticede bizde halıda oturan insanlarız. Bireysel hayatta halımızı yıkatıyoruz. Genel olarak şöyle bir algı var. Halımızı evde yıkarsak daha az su kullanırız, daha kaliteli deterjan kullanırız, daha temiz olur. Belki bu algının değişmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için meslek mensuplarının bir araya gelerek kamuoyu oluşturması gerekiyor” dedi.

Kooperatif Makul Bir Talep!

“Kooperatif için hazine arazisinden bir yer verilmesi mümkün mü?” sorusu üzerine Cemil Arslan,

“Hizmetle ilgili paydaşların bir arada bulunduğu yer talebiniz de makul bir talep. Hatta bir örnek olacağın kanaatindeyim. İstanbul gibi büyükşehirlerde şehrin direk içinde böyle imkanın sağlanması çok zor olabilir ama o zamanda şehrin biraz dışında olan çatalca gibi alanlarda konumlandırma yapılması mümkün. Mesleğe mensup kişilerin bazı öncüler eşliğinde böyle bir talebi değerlendirmeye aldırma çabası olabilir. Sonucun güzel olacağı kanaatindeyim” dedi.

“Kayıt Dışı Sosyal Adaletin Sağlanması İçin Çözülmeli”

Denettim konusunda gelen sorular ve yorumlar üzerine “Kaçak konusu hem şehirler, hem Belediyeler için çok önemli bir derttir. Diğer taraftan baktığınızda çok büyük bir eşitsizlik var. Bir tarafta vergi, SGK gibi birçok bedeli ödemeyi göze almış bir işletme, diğer tarafta hiçbir bedel ödemeyi göze almadan çalışan başka biri. Kayıt dışı sorunun çözülmesi sosyal adalet açısından da önemli” dedi.

Meslek mensuplarının bir araya gelerek sorunlara çözüm arama gayretini çok başarılı bulduğunu belirten Arslan, “Ruhsatlandırma talebinin sizden gelmesi de çok önemli. Genelde Devlet kayıt altına almak için baskı yapar, meslek mensupları da buna direnir. Şimdi tersine bir durum var. Bu çok değerli bir şey” dedi.

“Başkanlara Sesleniyorum!”

Program sonunda Cemil Arslan’a teşekkürlerini ileten Halı Yıkama Haber Genel Yayın Yönetmeni Selma Özge Koç, “Dernek ve Federasyon başkanlarına da buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Biz medya olarak sizleri Cemil Bey’le bir araya getirerek sorunların iletilmesini sağlamak adına ilk adımı attık. Bahsedilen konularla ilgili dosyalarımızı hazırlayarak ilgili makamlara sunulması için Cemil Bey’i makamında ziyaret edelim. Buradan sözünü de alalım” dedi.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Baskı ve Yazılım Firması Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Baskı ve Yazılım Firması

Bu çağrıya olumlu tepki veren Arslan, “Kapımız her zaman açık. Yeter ki sorunları sonuca kavuşturacak çözümlerimiz olsun. Sonuca kavuşması adına elimden gelen desteği de vermeye hazırım. İzleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim