New York Üniversitesi öğretim görevlilerinden ve Mikropların gizli yaşamıadlı kitabın yazarı olan mikrobiyolog Philip Tierno‘nun yaptığı araştırmalar sonucunda, evinizdeki bir halının her bir metrekaresinde yaklaşık 100.000 bakteri yaşıyor ve bu rakam, sıradan bir tuvalettekinden 2.000 kat daha fazla.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci

Adını duymadığınız fakat muhtemelen birlikte yaşamaya alıştığınız bazı bakteri tülerine bakacak olursak; Halılar, pek çok mayt ve bakteri içerir.

Kullandığımız halılar ortamdaki bakteri ve mikropları bir mıknatıs gibi kendine çekerek hav aralarına hapseder. Halı bulunan oda ile, halısı olmayan odadaki eşyaların kirlenme oranı aynı değildir.

Canınızı sıkabilir fakat her gün üzerinde çıplak ayakla yürüdüğünüz halılarda düşündüğünüzden çok daha fazla mikrop yaşıyor olabilir.

Yapılması gereken ilk işlem, halıların düzenli olarak elektrikli süpürge ile temizlenmesi olmalıdır. Ancak, ve fırçalarını haftada 1 kez sıcak su ve sabunla yıkanarak temizlenmesi gerekir.

Aynı zamanda halıları belirli aralıklarla yılda en az 2 kez olmak üzere Halı Yıkama firmasına yıkattırılıp temizlettirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Umuma açık ve sık kullanılan yerlerde halı kullanmak yerine, daha kolay yıkanabilen kilimler kullanmak bir çözüm olabilir. Lakin bu gibi yerlerde de halı kullanılması önerilmektedir. Tek şart çok daha sık aralıklar ile halıyı yıkatmak daha mantıklı olacaktır.

Halı, Kilim, Yorgan ve Battaniyelerinizi, sıklıkla üretici talimatlarına uygun bir şekilde yıkanıp, temizlenmesini sağlayacak, Halı Yıkama hizmeti veren firmalara yıkatmak, yukarıda saydığımız bakteri ve mikroplarla karşılaşma ihtimalinizi önemli ölçüde azaltacaktır.

Editör: TE Bilişim