Çanakkale'nin merkez köylerinden Saraycık’ta halı yıkama şirketinde servis elemanı olarak çalışan Oğuzhan Aklan (20), bir müşterisinin halısının içerisinden çıkan 2 bin TL’yi sahibine teslim etti. Aklan’ın bu iyi niyetli davranışını karşılıksız bırakmayan müşteri ise, genç adamı belli bir miktar parayla ödüllendirdi. 

Olay, önceki gün Çanakkale merkez Saraycık köyünde meydana geldi. 3 yıldır bir halı yıkama şirketinde çalışan Oğuzhan Aklan, geçtiğimiz gün müşterisinin evinden aldığı halıyı yıkama yerine getirdi. Minibüsün arkasından halıyı indirirken halının arasından para düştüğünü fark eden Aklan, parayı saydıktan sonra patronu Ferhat Erdoğan’a teslim etti. Çalışanını tebrik eden patron Erdoğan, yaptığı araştırmaların neticesinde halı yıkama fişinden müşteriye ulaştı ve parayı teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Oğuzhan Aklan, 'Akşam servis bitiminde bir arkadaşımla beraber toplanan halıları indirirken, halıyı açtığımızda içinden para döküldüğünü gördük. Daha sonra bu paraların kimin olduğunu tespit ettik ve sahibine teslim ettik' dedi. Paranın meblağının büyük ya da küçük olmasının önemli olmadığını belirten Aklan, “Sonuç olarak bu paranın bir sahibi var ve teslim edilmesi gerekiyor. Yani ondan habersiz gelen bir şey, onun haberi olsa zaten o parayı oradan alırdı. Meblağ büyük de olsa küçük de olsa sahibine teslim edilecekti' diye konuştu.

FİŞ NUMARASINDAN BULDULAR

Parayı bulduklarında fiş numarasından sahibine ulaştıklarını belirten Aklan, “Parayı bulunca miktarını öğrenmek için parayı saydık. Daha sonra halının fiş numarasına bakıp, sahibine tespit etmeye çalıştık. Paranın sahibi olabilecek zaten birkaç kişi vardı. Onlar arasında bir arama yaptık. En yakın halı ve kılıfını söyleyeni tespit ettik. Paranın kendisine ait olduğundan yüzde yüz emin olduktan sonra parayı teslim ettik” dedi.

9 yıldır halı yıkama şirketinin işletmesini üstlenen evli ve bir çocuk babası Ferhat Erdoğan (35) ise, “Parayı arkadaşlarımız bulduğunda ilk olarak bana haber verdiler. Paranın miktarı ve kimden alındığına dair bilgiyi bana belirttiler. Aramamızı ve tespitimizi yaptık. Müşterimizi buraya davet edip, tüm şüphelerimiz ortadan kalktıktan sonra, parayı kendisine takdim ettik. İşyerinde çalıştırdığım personelim hepsi bu şekilde; 3 kuruş, 5 kuruş veya yüksek bir meblağ hiçbir şekilde buldukları paraya tamah etmedikleri için her zaman sevinmişimdir. Onlarla çalışmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

ALTIN UNUTAN BİLE VAR

İşletme sahibi Erdoğan, “İnsanlar bize güvenip halılarını teslim ediyorlar ama halıların içerisinden sadece para değil, zaman zaman altın çıktığı da oluyor. Bunları da yine aynı şekilde tespit edip, teslim ettiğimiz oluyor. Biz bunları buldukça denk geldikçe müşterilerimize teslim etmeye devam edeceğiz. Çanakkale halkının bu yönde içi rahat olsun. Verdikleri halılar olsun, içerisinde unutulanlar olsun hepsi tekrar teslim edilir. Müşteri geldiğinde çok şaşırmıştı. Normalde zaten halının arasına konulan para belli ki unutulmuş. Kim bilir ne zaman konuldu. Eğer istesek gerek personel, gerek biz tabiri caizse paranın üzerine yatacak olsak kimsenin ruhu duymayabilir” şeklinde konuştu.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci

PARAYI BULANLAR ÖDÜLLENDİRİLD

Halı ve parasını almaya gelen müşterinin parayı bulan elemanlarını ödüllendirdiğini belirten Erdoğan, “Parayı teslim etmemizdeki ısrarcı davranmamız onları mutlu etti. Şaşırdılar ve teşekkür ettiler. Parayı bulan arkadaşlarımıza da tatmin edici bir miktarda para ödüllendirilmesi yapıldı” dedi.
Öte yandan, müşterisini mağdur etmemek istediklerini belirten şirket çalışanları, müşterinin kimliğini açıklamak istemediklerini de sözlerine eklediler. 

UTKU YAŞAR CÜCE

Editör: TE Bilişim