"Bilgeye sormuşlar: Gerçek sevgi nedir?


Bilge bir sofra hazırlayıp uzun saplı kaşıklarla yenmek üzere sıcak çorba ikram etmiş. Gelen misafirlerine kaşıkların sadece ucundan tutarak yiyebilirsiniz şartı koymuş. Sofraya gerçek sevgiyi bilmeyen insanları çağırmış ve yemelerini istemiş. Kaşıkların sapları kollarından uzun olduğu için bir kaşık bile yiyememişler.


Sonra başka bir grubu çağırmış. Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen insanlar gelmiş, sofraya oturmuş. Her biri kaşısındakine yedirerek çorbayı yemeyi başarmışlar.


Bilge: 

- Hayat sofrasında yalnız kendini gören sevgisiz insan aç kalır. Gerçek sevgiyi bilen kişi kardeşini düşünür ve doyurur. O da kardeşi tarafından doyurulur." demiş.

Kısıtlamaların azaltıldığı günlere nihayet kavuştuk. Artık dernek toplantıları yapmanın zamanı geldi de geçiyor. Önümüzdeki aylarda onlarca sektörel toplantı olacak gibi görünüyor. Umarım dostlarımızla hasret gidereceğimiz toplantılar yapabiliriz.

Tabii ki toplantılarda sadece amacımız çorba içmek, hasret gidermek değil. Bu yıl başlayan ve bir kaç ilde harekete geçen denetleme mekanizmasının ülke sathına yayılması amacıyla her şehrimizde halı yıkama mesleğine emek veren arkadaşların dernek toplantılarına katılması önem arzetmektedir.

Hep birlikte gerçek sevgiyi bilen mert dostlarımızla, aynı çorbaya kaşık çalacağımız, aksiyon dolu toplantılarda görüşmek ümidiyle.