Sevgili Dostlar,

Belgesi olmayanın resmiyeti olmaz!

Bizim için hayati önem taşıdığı için belge, belge diyorum. Ulusal yeterlilik sistemi orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlar.

Nitelikli, belgeli, kaliteli hizmet sunmak, yaşam kalitesini yükselterek kurumsal kimliğine kavuşmasına katkı sağlar.

Ustalık belgesi konusunu hafife alanlar, ilerleyen zamanlarda ulusal meslek standarttı ve yeterliliği yasalaştığında daha önce belge alanlar bir adım önde olacak. O zaman durumun kıymetini daha iyi anlayacaklar.

Zaten bu durumun önemini bir kavrasalar hemen yarın start verecekler. Yeterlilik belgesi her şeyden önce bireyler içindir. Yani çalışan için. Ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme ve değerlendirme sonucunda alınan belge, kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi beceri ve yetkinliklerini hünerini sergileme olanağı sağlar.

Ve bu bireyler özgüven sahibi oldukları için kariyerlerini daha rahat geliştirir. Daha kolay iş bulurlar.

Belgenin iş veren için avantajlarını ise, iş veren mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücüne ulaştığı için teşvik imkanlarından faydalanır. Rekabet gücü artacağından hizmet kalitesini daha da ileri götüreceğini bilir. Kendi standartlarını daha yükseğe çekmek adına da belgeli elemanı tercih eder.

Halı temizleme sektöründe kalifiye ve belgeli eleman sıkıntısı had safhada olduğu için belge belge diyorum.

Onun içindir ki son yıllarda başta şahsım, Bahattin başkanımla ve diğer paydaşlarımızla bütün sinerjimizi halı temizleme sektörünün standardını ve yeterliliğini alabilmek için ilgili kurumlar ve bakanlıklar arasında gidip gelmeye adadık.

Tam on beş aydır yaptığımız görüşmeler neticesinde, meslektaşlarımıza maddi bir külfet gelmesin diye sabırla uğraştık.

Avrupa fonundan yararlanabilmek adına Diyarbakır DESOD himayesinde Ekim ayında standarttı, Kasım ayında yeterliliği hazır hale getirdik. Bu pilot eğitim için sorular hazırlandı. Pilot eğitimin ardından resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Hayali olmayanın hedefi olmaz!

Hedefi olmayanın, yolu olmaz!

Gideceğimiz yeri bilmiyorsak, vardığımız yerin önemi yoktur!

Yönümüzü değiştirmezsek, hedeflediğimiz yere varabiliriz eğer yürüdüğümüz bu yolda bir engel yoksa!

Küçük hedefler düşünen, az başarı bekler. Büyük hedefler düşünen, büyük başarılar kazanır!

Eğer bunları başarmak için yapmıyorsak başarısızlığı kabul etmiş oluruz.

Hayatta iki hedefimiz olmalı; istediklerimizi elde etmek, elde ettiklerimizin tadını çıkarmak.  

Neden olmasın?