1980’li yılların başında dışa açılma politikasını benimseyen Türkiye’de özellikle 1990’lı yıllarından itibaren Hizmet sektöründe önemli bir gelişme trendi yaşanmıştır. 


Hizmet sektörü tarım ve sanayi sektörlerine nazaran daha da büyük bir önem kazanmıştır.
Bizim sektörün geçmişine bakıldığı zaman 2000’li yılların öncesinde teknolojinin yok denecek kadar az olduğu dönemlerde bırakın ilçeleri ister küçük ister büyük illerdeki merkezlerde kaç tane halı temizleme işletmeleri olduğunu teker teker sayabilirdik. 
Çünkü o zamanları teknolojinin olmadığı her şeyin insan gücüyle ustalık maharetiyle işler yürütülüyordu. Ne zamanki PHTYD’nin öncülüğünde hızlı bir giriş yaparak en önemli önceliğimiz olan makineleşme ve iletişim felsefesiyle yola çıkarak çok kısa bir sürede ayağa kaldırdık, halının h’sini bilmeyen halı temizleyici oldu. Çünkü onlar için her şey hazırdı! 


Olan 2000’li yılların öncesinde sırf bu mesleği öğrenelim diyerek çıraklık, kalfalık derken ustalık evresine gelene kadar yediğimiz dayaklar, soluduğumuz başta kireç kaymağı diğer kimyasallar kimyevi yıkama esnasında pürmüzle halıların tüylerini yakma esnasında ucube kokular yanımıza kar kaldı! Böyle bir evreden geldiğimiz içinde gurur duyuyoruz. Çünkü meslektaşlarımıza rehber olarak ilkel bir sektörü teknoloji ile buluşturarak bu günlere getirilmesinde öncülük ettik. 


Bitti mi? Hayır. Hedefimiz yeni teknolojilerde bazılarınızın hayal ürünü dediğiniz gelişmeler zamanla hayata geçtiği zaman hayal olmaktan çıkabiliyor. Şu bir gerçek hizmet sektörü iseniz mutlak insan gücüne ihtiyacınız var. Şimdilik böyle yürüyor. Hiç şaşmayın ilerde nasıl ki otomobil sektörü başta olmak üzere bir çok sanayide insan gücü yerine robotlar devrede ise ilerde bizim sektörün bazı kalemlerinde robotların devreye gireceğinden hiç şüpheniz olmasın! 
Ben görürüm, görmem. Allah bilir! Bir zamanlar uçan halı reklamı vardı. Bütün sinerjimizi oraya verirdik. Değil mi? işte gün gelecek robotlar devrede olacak. Çünkü teknolojinin sonu yok. Yeter ki hayaliniz olsun!


Yıllar öncesinde makinacı Fazlı bey’in bir hayali vardı. Tam otomatik bir makina halıyı toz dolabına atıp, yıkayıp, sıkıp, kurutup, poşetlemeye hazır hale getirecek. Bahattin başkanımın hayali de şu idi: sıkmadan çıkan halıyı otomatik olarak kurutmaya gönderip kurumuş olarak paketlemeye hazır hale getirmek. Bunu da gerçekleştirdi! Demek ki hayal dediğiniz şeyler zamanla geçek oluyor. Önemli olan ileriyi görebilmek!
Hayal gücü ruhun gözüdür. İnsan hayatı insanın hayalidir. Hayal ettiğiniz her şey gerçektir! Hiç bir şey insanın hayal gücü kadar hür değildir. En fakir insan bir kuruşu olmayan değil, hayali olmayandır. 


Halı temizleme sektörü teknolojiye açık olduğuna göre önce hayal et, takip et, arge yap, üretim yap!
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır.