Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci

Eğitime Başlamadan önce MARHALFED Başkanı Bahattin ERSÖNMEZ kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 'Kalabalık bir katılım grubu ile BUTGEM yetkililerini daha önce ziyaret ettmiştik. Bu ziyarette eğitim almak istediğimizi ve neler yapabileceğimizi ilettik. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen bu toplantıdan, ilk eğitimin firma sahiplerine verilmesini kararlaştırdık. Yaklaşık 40-50 kişilik ilk eğitim için duyurularımızı yaptık. Çok kısa bir sürede Türkiyenin dört bir yanından bu toplantıya 87 kişinini iştirak etmesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Hepiniz hoş geldiniz.' dedi. 

PHTYD Başkanı Kadir ÖZKARAKAŞOĞLU konuşmasında, 'Biz büyük bir aileyiz, birlikte bir çok şeyi başaracağız.Hepinize katılımınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.' dedi. Konuşmaların ardından 1. ders başladı.

Eğitim, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ve ipekli dokuma sanatçısı Kasım UZUNÖZ ‘ün iplik türleri hakkındaki eğitimi ile başladı. 8 saatlik eğitim neşeli bir ortamda gerçekleşti. iplik çeşitleri, ipliklerin birbirinden farkları ve bunun nasıl anlaşılacağı iplik çeşitleriyle katılımcıların tümü tarafından uygulamalı olarak test edildi. Halı yıkamacılar, İlk günün akşamı Temsiad'ın düzenlediği yemeğe katıldılar.

Eğitimin ikinci günü, Meslek Lisesi öğretmeni Nurcan Çelik, iplik boyama konulu eğitimi verdi. Katılımcılar, Butgem bünyesinde gerçekleşen eğitimin ardından akşam yemeği için Misyon Makine’nin misafiri oldular. Oldukça neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemek proğramının ardından katılımcılar tarihi Kara Mustafa termal hamamda yorgunluk attılar.

Halı türleri ve yıkama işlemleri eğitiminin üçüncü günününde öğleden önceki programda Butgem Tekstil Eğitim Zümre Başkanı Umut AVCI halı üzerine baskı konulu eğitimi verdi. eğitimin ardından 20 şerli gruplar halinde laboratuvarlarda uygulamalı programlara katıldılar. Öğle yemeğinin ardından Halı yıkama, Leke çıkarma ve Kimyasal kullanımı ile ilgili 4 saatlik eğitim ile 24 saatlik eğitim tamamlandı.

Sektöre hizmet veren firmaların katıldığı “Halı Türleri, Özellikleri ve Yıkama İşlemleri” konulu eğitim programı üç günün sonunda bitti. Tamamlanan eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim