İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yeni Eğitim Müdürü Lütfi Demir oldu. İSTESOB’un eğitim ile ilgili hedeflerini daha ileriye taşımak istediğini belirten Demir,” İSTESOB çalışma ekibi ve esnaf odalarındaki çalışma arkadaşlarımız ile birlikte ekip ruhu oluşturarak, İstanbul esnaf ve sanatkarları için birlik ve beraberlik içerisinde sonuç odaklı projelerle, mesleki eğitime ve esnafa değer katacak projeler geliştireceklerini” açıkladı.

26 yıldır İstanbul’da çeşitli okullarda Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim müdürlüğü yapan Lütfi Demir,  esnaf camiasına yabancı olmayan biri. Yıllarca, esnaf ve sanatkarlar için binlerce çırak yetiştirdi. Artık İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği çatısı altında mesleki eğitime katkı sunmaya devam edecek.

İSTESOB EĞİTİM ALANINDA ÇOK BAŞARILI

Demir,” Yıllarca Mesleki Eğitim Merkezindeki görevim gereği küçük ve orta  ölçekli işletmeler için çırak  yetiştirerek esnaf ve sanatkara hizmet ettim. Emeklilik sonrası, hizmetlerime İSTESOB Eğitim Müdürü olarak devam edeceğim. İSTESOB  eğitim konusunda ve kurumsal kimliği ile çok başarılı bir kurum. Kurumumuzun var olan başarılarına  katkı vermek benim için en önemli hedeftir” dedi.

Lütfi Demir şöyle devam etti:” Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreç. Herkesin olduğu gibi esnaflarımızın da gelişmeye ihtiyacı var. Benim öğretmen olduğum 30 yıl önceki bilgilerle bugünkü bilgiler aynı değil. Beklentiler de değişti. Teknoloji sürekli gelişiyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın da yaptıkları işle ilgili  kendilerini yenilemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’mızın desteği ve çeşitli kurumlarla iş birliği içinde esnaflarımıza eğitimler vererek kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz.”

 “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’YE GİDEN YOL MESLEKİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Demir, Türkiye’de mesleki eğitimin iyi bir noktada olduğunu söyledi. Öğretmenliğe başladığında İstanbul’da 18 tane mesleki eğitim merkezi olduğunu aktaran Demir, şimdi bu sayının 38 olduğunu belirtti.

Bir ülkenin kalkınmasında en büyük rolün üretim olduğu, üretimin de sürekli ve kaliteli yapılmasını sağlamak  mesleki eğitime düştüğünü söyleyen Demir, “Bu noktada sanayileşmiş ve gelişmiş ülkeleri inceleyecek olursak  kalifiye ara elemanın çok önem vermesidir. Bizim ülkemizde de kalifiye ara elemanı sayısı ne kadar artarsa o kadar büyüyecek ve güçlenecektir.” İfadelerini kullandı.

MÜLTECİLERE MESLEKİ EĞİTİM VERİLİYOR

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

Demir, aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından desteklenen, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de ortağı olduğu IMEP-VET4JOB (İstihdam için Mesleki Eğitim Programı-İMEP) projesinin İstanbul ve Kocaeli İl Koordinatörlüğünü yapıyor. Bu projeyle Türkiye’ye zorunlu göç ile gelmiş 14-17 yaş arasındaki mülteciler mesleki eğitim kazandırılıyor. Böylelikle sayede mültecilerin iş sahibi olarak ve kayıtlı istihdama katılmaları sağlanıyor.

Editör: TE Bilişim