Meteoroloji'den kuvvetli yağış, yoğun kar, don, rüzgar ve çığ uyarıları geldi. Kuvvetli kar yağışı birçok ili esir almış durumda. Sosyal yaşam neredeyse durma noktasına gelmişken, iş hayatında durumlar nasıl? Yoğun kar yağışı halı yıkama sektörünü nasıl etkiledi.

Ankara’da Yollar Yokuş!

MÜHİAD Dernek Başkanı Yusuf Çelik, “Ankara’da soğuğa alışkın olsak da olumsuz hava şartları işleri durma noktasına getirdi. Ana yollar açık olsa da Ankara’da çok fazla yokuş mevcut bu sebeple ara yollara girişler neredeyse imkansız. Alım isteyen müşterileri ikna edebiliyoruz ama halısı şu an bizde olan müşterilerimize teslimat yapamıyoruz çok zor durumda kaldık.

Tabii bir yandan da bu yoğun kar yağışı en azından su seviyelerini yükseltecektir. Şu an sıkıntı çeksek de uzun vadede yararını görmeye başlayacağız” dedi.



Firmaların Çatıları Çöktü!

Adıyaman’da Hizmet veren halı yıkama sahibi Mehmet Yalçın, “Adıyaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle birçok işletme sıkıtı yaşadı. En son 21 yıl önce böyle bir yağış olduğundan alışkın olmadığımız bir süreç, çok fazla mağdur meslektaşımız var. Bazı firmaların çatıları çöktü ve bu durum ciddi sıkıntılara yol açtı” dedi.  




“3’den sonra alım yapamıyoruz!”

Vanhaybid Başkanı Nurcan Arap, “Biz bölge olarak kar yağışına çok alışkınız. Ancak şu an içinde bulunduğumuz hava koşulları çok farklı. 3 gündür aralıksız kar yağıyor. Kar fırtınası da var. Saat 3’den sonra alım yapamıyoruz. Hayat durma noktasına geliyor. Zaten mevsim normallerinde iş durumu düşerken bu şartlarda durum daha da zorlaşıyor” dedi.


Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Plastik ve Ambalaj Firması Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Plastik ve Ambalaj Firması

Editör: TE Bilişim