Toplantıya Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Birlik Başkanı Sn. Kadir Durmuş, Sakarya Esnaf Odası Bşk. Sn. Turhan Salihoğlu, İstanbul Tekstil Ürünleri ve Halı Temizlemeciler Oda Başkan Vekili Sn. Kadir Özkarakaşoğlu, Bursa Meso Yön. Kur. Üyesi Sn. Akın Çimen, Körfez Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Sn. Kemal Soydaş, Marhalfed Başkanı ve Marhalfed delegeleri, KOPHYADER, PHTYD, İSHAYDER, SPHTYD ve BUHTED üyeleri ve halı yıkamacı esnafları katılmıştır.

Esnaf odalarında etkin rol alın!

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci

Marhalfed Başkanı Bahattin Ersönmez, “Öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Yaptığımız çalışmalarla birlikte halı yıkamacılık meslek olarak milli eğitim kayıtlarına girmiştir. Yani halı yıkamacılık artık devlet tarafından da tanınmış resmi bir meslektir. Bundan sonra esnaflarımız odalarda süratli bir şekilde görev almalıdır. Her halı yıkamacı kendi ilinde bir oda altında toplanarak, yönetimde söz sahibi olmalıdır. Komisyonlar oluşturarak mesleğe kalite katacakları çalışmalar yapmalıdır.” dedi. Konuşmasına kayıtdışı firmalar sorununa dikkat çekerek devam eden Ersönmez, “Bahsettiğim tüm bu süreç kayıtdışı firmalarla mücadele konusunda etkin bir yol olacaktır.”dedi.

Ustalık Belgesi olmayan firmaya ruhsat yok!

Körfez Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Sn. Kemal Soydaş Ustalık Belgesi konusuna dikkat çekerken, “İşyeri açma sürecinde prosedür olarak birçok değişikliğe gidildi. Bundan sonra tüm şartlar tamam olsa bile Ustalık Belgesi olmayan firmalara ruhsat verilmeyecektir. Kanun artık buna izin vermemektedir.

Bu sadece ilk aşama. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken şartlardan biri de meskenlerin altında işyeri açmamak olmalıdır. Çünkü bir kişinin şikayeti bile firmanınız kapanmasına vesile olacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilişim