Halı Yıkama sektörünün hizmet sektörü olduğunu vurgulayan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Halı yıkamacılar meslek grupları arasında yok sayılan bir zümre. Oysa bunlar emek veriyorlar, zorlu da bir iş yapıyorlar. İnsanların evlerinde kullandıkları halıyı evden alıp, temizleyip daha sonra da tüketicinin adresine teslim ediyorlar.  Yaptıkları iş oldukça ciddi.” dedi.

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

“GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA BAŞVURULMALI!”

%18 KDV tutarının kayıt dışını teşvik ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “Esnaf yüksek KDV oranından, yıkıcı düzeye gelmiş fiyat rekabetinden ötürü kayıt dışı işlem yapıyor. Üstelik kayıt dışı işlem hak aramak isteyen tüketicinin önünde de engel oluyor. Katma Değer Vergisinin indirilmesi için Esnaf Odaları, Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurarak indirim talep etmelidir. Bunun makul bir istek olduğunu düşünüyorum! “ dedi

“BU TALEBİ SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRİN!”

Talebin sosyal medyada dile gelmesinin da yararlı olacağını belirten Ağaoğlu, “Gerek Sosyal Medya’da gerek yazılı olarak, gerekli mercilere ileterek taleplerini ortaya koymaları gerektiği kanaatindeyim. Belgeli çalışmayı artırabilmek adına katma değer vergisinin aşağı çekilmesi yararlı olabilir.” dedi.

STK’LARDAN BİRLİK ÇAĞRISI!

Yayınlanan videonun ardından Halı Yıkama sektöründeki Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları bu oluşumu destekleyen açıklamalarda bulundu.

Halı Yıkama Konfederasyon Başkanı Uğur Avni Başarır, “Böyle bir hareketin her zaman destekçiyiz. Süreçte ne hazırsa yardım etmeye ve destek vermeye hazırız.” dedi.

Marmara Halı Temizlemeciler Federasyon Başkanı Bahattin Ersönmez, “Meslektaşlarımız, dernek yöneticilerimiz ve oda temsilcilerimiz bu konuya duyarlılık gösterip, gerekli adımları atmalıdır. Bu sorunu dile getirmeli ve birlik olarak bu olumlu sonuca ulaşmalıyız.” dedi.

Editör: TE Bilişim