Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Katma Değer Vergisi ve kira stopaj oranlarındaki indirim uygulamasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabı üzerinden KDV indiriminin 2 ay daha uzatıldığını açıkladı:


"Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz.
Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

Bahsedilen hizmetler içerisinde Halı ve kilim yıkama hizmeti de var. 

30.09.2021 tarihine kadar fişler %8 olarak kesilmeye devam edilecektir.

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

31 Temmuz 2021'e kadar uygulanması öngörülen Halı Yıkamacılarıda yakından ilgilendiren KDV ve Stopaj indirimi, Halı ve kilim yıkama hizmetleri, yolcu taşımacılığı, yeme-içme hizmetleri, kültürel faaliyetler, sinema-tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane ve ütüleme hizmetleri, ile küçük esnafın faaliyet alanıyla ilgili bir kısım bakım-onarım faaliyetleri için yapılan KDV oran indirimleri, Eylül sonuna kadar uzatıldı.

Buna göre kira stopaj kesinti oranı yüzde 20 yerine 31 Eylül 2021 tarihine kadar yüzde 10 olarak uygulanmaya devam edecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler dikkate alınarak ekonominin normalleşmesi kapsamında 31 Mayıs 2021'e kadar uygulanması öngörülen yolcu taşımacılığı, yeme-içme hizmetleri, kültürel faaliyetler, sinema-tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane ve ütüleme hizmetleri, halı ve kilim yıkama hizmetleri ile küçük esnafın faaliyet alanıyla ilgili bir kısım bakım-onarım faaliyetleri için yapılan KDV oran indirimleri, Eylül sonuna kadar uzatıldı.

Editör: TE Bilişim