Sevgili Meslektaşlarım,

Malum Türkiye genelinde mesleğimizin en büyük sorunu kayıt dışı olması. En önemlisi de gayri sıhhî işletmeler olmamızdan dolayı işletme ruhsatı alma zorunluluğumuz olmasına rağmen işletme sahibi meslektaşlarımızın ekseriyetinin iskân sorunu olduğu için ruhsat almaları mümkün gözükmüyordu. Denetim yapması gereken diğer ilgili kurumlarda iş yeri ruhsatı olmayan yerleri denetim yapmamızın bir anlamı yok diye bahaneler üretiyorlardı. Şimdi ise hepimizin bildiği gibi hükümetimiz bir imar affı çıkardı. Bu imar affı bizleri çok mu çok ilgilendiriyor!

Meslektaşlarımızı  bilgilendirmek istedim:

1-       Önce iş yeri ruhsatı olanlardan bahsedeyim işletme ruhsatı olduğu halde ruhsattan sonra ek ilave yaptıranlar ilave yaptırdıkları yerlerle;

2-       İskân sorunu olduğu için ruhsat almaları mümkün olmayan iş yerlerinin de E -Devlet şifresiyle 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. 

3-      Bu imar affı sadece ticari alanlar için değil ister ticarî ister mesken olsun bu yasadan yararlanmak isteyen her meslektaşımız için kaçınılmaz bir fırsat.

4-      Şu anda bazı bölgelerde işletme ruhsatı almak isteyenler için diğer işlemleri tam olduğu halde ustalık belgesi olmayanlara işletme ruhsatını vermiyorlar.  Ustalık belgesini hafife alanlar bu imar affı bizlere bir şey vermez diyenlere bir sözümüz olamaz. Dernekler olarak bizlerin görevi tebliğ etmek. İcraat onların işi der 2019 Mart ayı sonu itibariyle hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının kesinlikle bilinmesinde fayda görüyorum.

Kaynak:

İlgili kurumlar olan imar affı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü 

Ruhsat için alt Belediyeler

Meslektaşlarımızın hassasiyet göstereceğini ümit eder, iyi dileklerimle.