Halı Temizleme ve Bakım Elemanı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği, MYK’nın görevlendirdiği Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından hazırlanmış, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve MYK Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.


Sorunların çözümü olacaktır!

Ödül Töreni Yer Değişikliği! Ödül Töreni Yer Değişikliği!

MYK içeriğini paylaşan Marhalfed Başkanı Bahattin Ersönmez, “Mesleğimizin Ulusal Yeterlilik Standarttı MYK tarafından 27/04/2022 tarihi itibariyle onaylanmıştır. Sektörümüze hayırlı olsun. Birçok sorunumuzun çözümüne katkı sağlayacağına inandığımız bu kazanımların, sektör temsilcisi meslektaşlarca istişareleri yapılıp tüm meslektaşlarla paylaşılması ve hayata geçirilmesi hepimizin dileğidir” dedi.



Bu daha başlangıç!

18 yıllık emeğin karşılığını almaya başladıklarını söyleyen PHTYD Kurucu Başkanı Azem Kökez, “Şükürler olsun. Mesleğimizin Ulusal Yeterlilik Standarttı MYK tarafından 27.04.2022 tarihinde yayınlandı.

Bilinmesinde fayda var, yeterlilikler MYK sayfasında; standartlar ise resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girer.

Standartların Resmi Gazetede yayınlanmasına çok az kaldı.

İnsanın alın terinin karşılığını görmesi kadar güzel bir sevinç olamaz! Son 18 yıldır durmadan, bıkmadan, usanmadan bütün sinerjimizi; teşviki mesai arkadaşlarımızla sektörümüzün yasal boşluklarını önceliğine göre hayata geçirmeye çalıştık. Artık meyvesini alıyoruz. Bundan sonra sırada zorunlu meslek dalı ve diğerlerini hayata geçirmek için çalışmak var. Bu uğurda hep birlikte efor sarf edeceğiz” dedi.



Daha nice başarılara!

Teşekkürlerimi kabul buyurun diyerek sözlerine devam eden Kökez: “Bu yeterlilik ve standarttın hazırlanmasında başta Antalya Ticaret Oda’sına, Diyarbakır Esnaf Oda’sındaki Sertaç bey, Cengiz bey ve diğer mesai arkadaşlarına, Diyarbakır Çalıştayına katkı veren meslektaşlarıma, görüş bildiren tüm derneklerimize, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi kabul buyurmalarını istihram ediyorum.

Başta PHTYD ve diğer derneklerimizle birlikte daha nice yasal boşluklarının giderilebilmesi konusunda mücadeleye devam edeceğimizi söylemek istiyorum.

Bu standartların sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.


Standatları okumak için aşağıdaki linke tıklayınız. 

22UY0493-3 Rev 00 Halı Temizleme ve Bakım Elemanı.pdf


Editör: TE Bilişim