Niçin Dernek Üyesi Olmalıyım?

Abone Ol

Değerli Dostlar,

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var” “Birlikten kuvvet doğar” bu ve bunlara benzer birçok ata sözümüz; birleşmenin, ortak hareket etmenin ve paylaşarak dayanışma içerisinde kolektif çalışmanın, başarıya ulaşmak için bizlere rehber olan söylemlerdir.

Emek yoğun olan meslek dalımız, halı yıkama- temizleme hizmetlerinde hak ettiğimiz kazançları elde etmek, huzurlu çalışma ortamlarına kavuşmak için, aynı amaç ve hedefleri benimsemiş meslektaşların ortak payda da buluşmalarıyla mümkündür. Bu ortak payda, haset rakip olmak yerine, dost meslektaş olmaktır.

Dost meslektaşlık, sadece sözde ve dilde olmayan, tüm samimiyetle empati yaparak davranabilmektir. Maddi ve manevi çıkarları bir tarafa bırakarak sadece mesleğimizin kurumsallaşması ve saygınlık kazanması için hep beraber aynı amaca hizmet etmektir. Dürüst ve şeffaf olan her türlü fikir ve önerileri paylaşarak, uygulanabilir olanlarla birlikte hareket etmektir. Bilgi, belge ve tecrübe paylaşımını sağlayarak, hizmet kalitemizi artırmak ve kazançlarımızı bereketli hale getirmektir. İşte bu güzel dilek ve özlemleri gerçekleştirmek için de toparlayıcı ve birleştirici görev üstlenen dernek oluşumlarına ihtiyacımız vardır.

Dernek oluşumunun başlangıcında ve dernek üyeliği için davet edildiğinde meslektaşlarımızın önceliği “dernek bana ne verecek?” sorusu ile karşılaşılmaktadır. Bu soruyu kendimize şu şekilde “ben dernekten ne alabilirim, ne öğrenebilirim?” diye sorarsak cevabımız ne olur? “Hiçbir şey öğrenmem, benim ihtiyacım yok” diyorsak o zaman içinde bulunduğumuz durumdan şikayet etmemeliyiz. Her şey yolunda demektir, mesleki ve ticari yönden her şey güllük gülistanlıktır. Acaba öyle mi? Hizmet kalitemizi artırmak, hak ettiğimiz kazancı elde etmek, huzurlu ve sağlıklı çalışma ortamına kavuşmak, fiziki yapımızı günün şartlarına hazırlamak, teknolojik yeniliklerden haberdar olmak, mesleğimizle alakalı bilgi ve tecrübemizi artırmak, yasal hak ve sorumluluklarımızı öğrenmek vb. gibi birçok eksiğimiz yok mu? İşte gerçek anlamda profesyonel bir halı yıkama-temizleme işletmecisi olabilmek, işçi işverenlikten çıkıp, saygın bir halı temizleme işvereni olabilmek için bu kriterlere ve her gün yenilenen bu bilgilere sürekli ihtiyacımız vardır. Bu bilgi ve tecrübelere de ulaşmanın en kısa, ucuz, kolay ve sürdürülebilir yolu mesleki derneklerimizin üyesi olmak, imkanlarımız ölçüsünde her etkinliğine katılmak ve görev almaktır.

Derneklerimiz, mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın saygınlık kazanması, meslektaşlar arası sevgi, saygı ve kalıcı dostlukların kurulması için uygulanabilir fikir, proje ve etkinlikleri bizlere sunmalıdır. Bizler de bu etkinliklere katıldığımız ölçüde kazanç sağlarız. Sektörde ve tüketiciler nezdinde ayrıcalığımızın haklı gururunu yaşarız. Bizden sonra gelen, halı yıkamacı nesle de dürüst, paylaşımcı örnek bir meslektaş grubu bırakmış oluruz.

Sevgili Meslektaşlarım,

Sektörümüzdeki sorunların çözümünde, birinci sorumluluğumuz öncelikle vergi ve oda kayıtlarımızı yaptırmamızdır.  Derneklerimizin öncülüğünde bağlı olduğumuz odalarda birlikteliği sağladığımız, haklarımızı ve sorumluluklarımızı öğrendiğimiz ve hayata geçirebildiğimiz ölçüde sorunlarımız çözüme kavuşur.

Sektörde sorunun değil, çözümün bir parçası olmak istiyorsak; mesleki birlikteliklerde yerimizi almalıyız.

Saygılarımla...

MARHALFED BŞK.

Bahattin ERSÖNMEZ