İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Asım Dadaş ve Avrupa yakası oda üyeleri geçtiğimiz salı günü mini bir toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantıda İSTEMO bünyesi altında  halı yıkamacıların sorunlarını çözmek üzere biri Avrupa yakasında, diğer anadolu yakasında 2 ayrı Halı Yıkama Komitesi kurulma kararı alındı.

Pilot bölge olma özelliği taşıyacak olan ilk olarak Avrupa yakası için kurulacak komitede 5 halı yıkama esnafı yer alacak.

Başkan Orpak: “Programda Değişiklik Yok!” Başkan Orpak: “Programda Değişiklik Yok!”

Komite öncelikle yanıltıcı reklam, kayıt dışı ve fasonla mücadele gibi konularda sinir uçlarına dokunarak, Devletin resmi kanallarını harekete geçirecek adımlar atacak.



"Esnafımın Yanındayım!"

İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu: "Bu süreç hızlı bir şekilde işletilecek, tesbit edilerek kendilerine sunulacak 5 kişilik liste ile Avrupa Halı Yıkamacılar komitesinin kurulma işlemlerini bitirerek bir an önce faaliyete başlamasını sağlayacağız. Komitenin her zaman yanında olacak aktif çalışabilmesi için oda ve birlik olarak tüm imkanların seferber edilebilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Alınan kararların; Kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde tüm Resmi kanallarda takibini sağlayacağım.

Birlikten Sicil Memuru, Oda'dan Memur ve Komite üyelerinden oluşturulacak bir ekiple, yerinde denetimler yapacağız. 

Yerinde yapılan denetimlere zabıta ve kolluk kuvvetleri desteği sağlanacak denetimlerde tutanaklar tutulacaktır.

Tutanaklar gereği yapılmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilerek sonucu ivedi takip edilecektir.

Her zaman ve her yerde 7/24 Esnafımın yanındayım!" 


Editör: TE Bilişim