6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen tüm ülkeyi yasa boğan bir deprem faicası yaşandı. 

Yüzyılın en büyük felaketi olarak tanımlanan bu deprem, arkasında büyük yıkımlar bıraktı.

20 Şubat 2023 günü açıklanan son verilere göre 41 bin 156 kişi hayatını kaybetti.

Ülke olarak yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bu günlerde kutlama havasında geçecek bir töreni gerçekleştirmenin doğru olmadığını dile getiren Halı Haber Genel Yayın Yönetmeni Özge Koç Ağur, "Yüzyılın felaketi olarak tanımlandı bu deprem. Hepimizin kalbinde derin yaralar açtı. Depremin üstünden 2 hafta geçmesine rağmen acımız ilk günki gibi taze.

Öncelikle bu depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı; enkaz altından sağ kurtulanlara da acil şifalar diliyoruz.

Böyle büyük acıları sarmak, normal yaşamımıza dönmek de zaman alıyor. Millet olarak iyileşeceğimize inancımız tam! Zamanın, yaralarımıza şifa olması dileğiyle... 

Bildiğiniz üzere bu sene 2.si gerçekleşecek olan Yılın En'leri Yarışması Ödül Törenimiz 5 Mart 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecekti. Ancak hepimizin kalbi bu kadar burukken, kutlama havasında geçecek bir töreni yapmanın doğru olmadığına karar verdik.

Sektörün ileri gelenleriyle yaptığımız istişareler sonucu;

Mart ayının 2. ve 3. haftalarında gerçekleşecek etkinliklerle çakışmaması ve bayramdan hemen sonra da sezonun başlaması sebebiyle ödül törenini 2 Aralık 2023 tarihine erteledik.

Verdiğimiz bu kararın sektöre hizmet veren tüm emekçilerin vicdanınında doğru bir karar olarak yankılanmasını umut ediyorum. 

Heyecanla sonuçları bekleyen herkesin anlayışına sığınıyoruz. 

Sektörümüzün bilgisine sunarım" dedi. 

VEFAT | BAŞSAĞLIĞI VEFAT | BAŞSAĞLIĞI


 

Editör: TE Bilişim