PHTYD 18. İstişare Toplantısı Antalya Limak Lara Hotel’de başladı.



Uzun Yıllar Var Olalım!

Antalya’da gerçekleşen toplantının sunuculuğunu Ramazan Karakaya gerçekleştirdi.



Derneğin 6. Dönem Başkan Vekili Güven Köseoğlu açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Köseoğlu, “Sektördeki yenilikleri ve tecrübeleri paylaşmak adına her sene Antalya’da buluşuyoruz. Üyemiz olsun ya da olmasın herkese kapımız açık. Sektörün kurumsallaşması, meslektaşlarımızın gelişmesi ve kaynaşması için bu toplantıların uzun yıllar devam etmesini diliyoruz” dedi.



Program PHTYD Başkanı Mustafa Emirgan’ın konuşması ie devam etti. Emirgan, “Dernek kurulduğu günden bugüne tüm toplantılara katılıyorum. Mesleğin gelişmesi için üyelerimizin önerileri doğrultusunda çalışmalar yapmaya çalışacağız” dedi.


 


Geçen Sene Halı Yıkama Listede Bile Yoktu!”

ATSO Sınav ve Sertifikasyon Mer. Müd. Sn. Tolga Cenk Türk “Mesleki Belgelendirilmenin Önemi ve Sektörümüze Katkıları” başlıklı sunumunu yapmak üzere sahneye davet edildi. Türk, “Geçen sene bir sunum yapmıştım. Bu sene de yeni gelişmeler var. Bunlarla alakalı bilgi vermek istiyorum. Mesleki Belgelendirmeden ve bunun sağladığı önceliklerden bahsedeceğiz. Sektörde öğrendikleri bilgileri belgelendirme fırsatı buluyorlar. Ayrıca iş güvenliği konusunu da gündeme almalıyız. Halı sektörü yüksek riskli gruba giriyor.

Bir iş hangi ölçülere göre yapılmalı diye kendi aramızda konuşuruz her zaman. Mesleki Yeterlilik dediğim şartlar da bir işin asgari düzeyde nasıl ilerleyeceğini belirten dokümanlar demek. Avrupa’da insanlar bir, işi yaparken önce meslek sonra da belge soruluyor. Türkiye’de ama herkes her işi yapıyor. Bunu değiştirmek için hepimize görevler düşüyor. Geçen sene sunum yaptığımızda sizin yeterlilik kriterleriniz yoktu. Ancak bu sene burada, bu yeterlilik kriterlerinin resmi olarak yerini aldığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.



Tolga Cenk Türk'e katılımları için teşekkür plaketini PHTYD adına İrfan Tavukçuoğulları takdim etti. 



Belgesi olmayan iş yapamaz hale gelecek!

MEKSA Diyarbakır Şube Bşk. Sn. Sertaç Işık MYK'nın önemi ve Halı Yıkama Sektörüne Katkıları başlıklı sunumu yapmak üzere sahneye davet edildi.

Katılımcıları selamlayarak başlayan Işık, “Uzun bir çalışma sürecinden sonra MYK konusunda Pazartesi günü bir pilot sınavı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra Halı Yıkama mesleği sınav yapabilen ve belge verebilen bir meslek statüne gelecek. Bu tek başına yeterli değil. Bunu zorunlu hale getirmeniz gerekecektir. Bu da lobi faaliyetleri ile mümkün olabilir. Eğer bu olursa belgesi olmayan hiç kimse iş yapamaz hale gelir. Bundan sonraki süreçteki amacımız bu!” dedi.



Sertaç Işık'a katılımları için teşekkür plaketini PHTYD adına Güven Köseoğlu takdim etti. 



Bir Usta Öğretici Yanında 40 Çırak Çalıştırabilir!

İzmir Bornova Mes. Eğt. Merk. Tek. Eğt. Gnl. Müd. Sn. Erhan Avcı Çıraklık Eğitim Kanunundaki Değişiklikler ve Sektörümüze Katkıları konulu sunumu yapmak üzere sahneye davet edildi.

Avcı, “Bugün size kalfalık ve ustalık belgelerinin nasıl alınacağından ve nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğim. İlk aşama çıraklıktan başlıyor. Yanınızda çırak çalıştırırsanız, her öğrenci başına 1276 TL ödeme yapılıyor. Tüm sosyal hakları da bizim tarafımızdan karşılanmaktadır. Tabi bundan yararlanmanız için Usta Öğretici belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Bir usta öğretici 40 öğrenciyi yanında çalıştırabilir” dedi.


 


Erhan Avcı'ya katılımları için teşekkür plaketini PHTYD adına Hilmi Kalyoncu takdim etti. 



Harika örgütlenmişsiniz!

MEB: Emekli Mes. Tek. Eğt. Gnl. Müd. Sn. Osman N. Günay 3308 Sayılı Yasanın Halı Yıkama Sektörüne Katkıları ile ilgili sunum yapmak sahneye davet edildi.

Günay, “Bugün bu salonu görünce eski çalışmalarımızı hatırladım ve ne güzel bir adım attığımızı fark ettim. Sizlere şunu söylemek istiyorum. Halı yıkamacısından, tedarikçisine ve hatta medyasına kadar siz burada toplanmışsınız. Bundan sonra sizi herkes dinlemek zorunda! Siz harika bir örgütlenme şekline sahip meslek grubu olmuşsunuz” dedi.



Osman N. Günay'a katılımları için teşekkür plaketini PHTYD adına Bahtiyar Kaderoğlu takdim etti.


Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Leke Sökücü

Olumlu Yanıt Aldık!

Trabzon Elbise Temizleyiciler ve Halı Yıkama Odası Başkanı Sn. Aytekin Keleş, Odalarda Unvan Değişikliğinin Sektörümüze Katkıları konulu sunumunu yapmak için sahneye davet edildi.

Keleş, “Oda olarak öncelikle karar aldık. İsim değişikliği yapabilmek adına aldığımız kararı Ankara’ya ilettik. Ankara’dan da bu konuya olumlu yanıt geldi. Burada sizin aranızda olmaktan çok mutluyum. Halı yıkama isminin ayrı bir başlık olarak var olması beni çok mutlu ediyor” dedi.



Aytekin Keleş'e katılımları için teşekkür plaketini PHTYD adına Mehmet Akif Arzuti takdim etti.



Programın ilk oturumu toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.




Editör: TE Bilişim