PHTYD’nin sektöre hizmet veren firmaların buluşmasına olanak sağlayan bu etkinliği sorunların tartışıldığı, çözümler için atılan adımların konuşulduğu ve yeni dönem kararlarının alındığı süreklilik konusunda azim göstermektedir.

“BU İŞİ BİRLİKTE GÖTÜRMEK DURUMUNDAYIZ!”

16.sı gerçekleşen buluşmanın açılış konuşmasını PHTYD Başkanı Kadir Özkarakaşoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına Elazığ’daki deprem nedeniyle hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek başlayan Özkarakaşoğlu, “Bugün 16. Gerçekleşen toplantımıza gelen meslektaşlarımızı selamlarken, bizlere eşlik eden tedarikçilerimize de hoş geldiniz diyorum. Meslektaş olmakla beraber tedarikçilerin piyasamızdaki varlıkları da önemli. Bu işi birlikte götürmek durumundayız. Bence tek başına halı yıkamacı bir şey ifade etmiyor. Ancak tedarikçilerle beraber bir bütün olunca anlam ifade ediyoruz.

Aramızda bu sektöre yıllarca emek vermiş üstatlarımız var. Üstat olmasa da bu sektöre yatırım yapmış firmalar var.  Hepsinin varlığı bizler için değerli.” dedi.

Program Avukat Levent Dağdeviren’in “Halı Yıkama Sektöründe Düşük Fiyatla Mücadele” konulu sunumu ile devam etti.

2023 Ödülleri Sahiplerini Buldu! 2023 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

“2 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR!'

Çalışmalarının Bursa’daki berber esnafına yönelik olsa da halı yıkama sektörüne örnek teşkil edeceğinden paylaşacağını söyleyen Levent Dağdeviren: “Kayıt dışı çalışan firmalar için yaptırım gücü uygulayan kanunlar mevcut. 2 yıla kadar hapis istemi bu da para cezasına çevriliyor. Piyasaya verdikleri zararı karşılaması mümkün değil ama yine de olumlu bir adım.” dedi.

Tedarikçi sunumları ile devam eden programın en son oturumunda Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu söz aldı. “Tüketici ile yaşanacak sorunları önlemek için işveren olarak bazı adımları siz tamamlamalısınız. Önlemlerinizi önceden alın. Halıyı teslim almadan halının durumunu mutlaka tespit ederek tutanak tutun. Bu herhangi bir sorunla karşılaştığınızda sizlerin haklılığını ispata yardımcı olacaktır.” dedi.

Konuşmasının ardından yeni üyelere plaketlerini taktim eden Ağaoğlu, “İşini profesyonel olarak yapmaya gayret eden firmalarla beraber olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Program katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Antalya toplantısının video görüntülerine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=qm86qkDN4vM

Editör: TE Bilişim