Halı yıkama sektöründen iki iş adamı safariye gitmiş. Bir kaç hayvan fotoğrafı çektikten sonra irice bir arslanın yaklaştığını görmüşler. Dostlarımızdan biri ayakkabılarını bağlamaya yeltenince diğeri dumura uğramış halde sormuş. 

- Arslandan daha hızlı koşamayızki.

Koşmaya başlarken yanıtlamış diğeri. 

- Senden hızlı koşsam yeter.

Bir sezonu daha geride bırakırken büyük bir arslanın sektörümüze yaklaştığını görüyoruz. Bakalım kimler daha "hızlı koşup" önümüzdeki sezona kendini sağ salim atacak? 

Hızlı koşmaya bir örnek verelim. Karantina sürecinde kapatmak zorunda kalan restorantları-kafeleri bilirsiniz. Bu kadar insan nerede yiyip içecek? İllaki birileri bu boşluğu doldurmalı. Hızlı koşan restorant ve kafeler sistemlerini hızlı bir şekilde paket servisine, online satışa çevirerek normal zamandan daha fazla ciro yaptı. Markalarını daha geniş bir alanda tanıtma şansı buldu. Dönemsel olarak sektörü çalkalayan durumlarda işletmesini dönüştürmeyi başaranlar arslandan kurtulmakla kalmayıp krizi fırsata çevirdi.

Salgın dolayısıyla dostlarımızdan bazılarının vefat haberini alıyoruz. Vefat eden dostlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hastalığı geçiren arkadaşlarımızın sayısı da azımsanmayacak düzeyde. Neredeyse hergün yeni bir arkadaşımız salgına yakalanıyor. Tüm sektör çalışanlarına ve iş ortaklarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız sizinle. İhtiyaç halinde telefonlarımızın başındayız. İnşallah en kısa zamanda atlatırsınız, hep birlikte atlatırız.

2020 Temizlik sektörünün önemini hepimize gösterdi. Sektörün daha kurumsal işletmelere sahip olması için çalışmak hepimiz için vatani bir görevdir. Hep birlikte kurumsallaşma yolculuğuna devam edeceğiz.

Binlerce kilometrelik yolculuk, tek bir adımla başlar.  Lao Tzu