Sektörümüz öyle yerlere geldi ki, kayıtlı kayıtsız amatör profesyonel ilkel kurumsal derken, 2021 Yılına gelindiğinde Sektörün En’leri belirlemek için oylama ile Sektörün En’leri yarışması yapılıyorsa.

İster müspet, ister menfi düşünün bu sektörün bir yetkili servisi varsa.

Rekabetten kalite doğar ilkesiyle kaliteli işletmeler, tedarikçi paydaşlarımız dâhil modern işletmelere gıpta ile bakılıyorsa bu tür girişimci fedakâr cefakâr meslektaşlarımızın zamanın emeğinin alın terinin karşılığını motive edecek nesilden, nesil’e manevi hatıratını aktaracak bir ödülün takdirin teşekkürün plaketin hatta jüri özel ödülü ve onur ödülü verme aşamasına gelindiyse.

İşte bu bile sektörün nereden nereye geldiğinin bir emaresidir. Hiç şüphe yoktur ki yeni başlangıç fikir düşünce gündem belirlemeler bazen sancılı başlayabilir önemli olan bu tür düşünceleri geliştirerek sürdürülebilir bir zemine oturtmak gerekir.

Bu da azim, irade ve inanç ister. Daha net bir ifadeyle söylemek gerekirse, ileriyi görebilmek orta ve uzun vadeli kararlar alarak uygulayabilme yeteneğine ve iradesine sahip olabilmektir.

Dünyada ve ülkemizde kamu, kurum ve kuruluşlar bunun yanında özel sektör, Stk lar, Odalar ve en önemlisi de basın ve medya kuruluşları okurlarının oyları ile yılın enleri yarışmaları düzenleyerek, ülkesine çeşitli yollarla katkı sunan başarılı kişi ve kuruluşları ödüllendire gelmişlerdir.

Halı Yıkama Sektörün En’leri yarışma fikrini çok az meslektaşlarıma paylaştığımda Başkanım ayağına kurşun mu sıkmak istiyorsun diye tepkiler ile karşılaşmıştım.

Şunu ifade etmek isterim ki, aldığım cevaplara hiç üzülmemiştim. Şunu çok iyi biliyordum, zaman her şeyin eğrisini doğrusunu haklıyı haksızı ortaya çıkaran en büyük kaynaktır. Dayanağım tecrübemdi. Dünyanın en güzel işini yapmaya karar verebilirsin ama bunun tanıtımını yapamıyorsan yapacağın işi hafife alıyorsan hiç bir şey ifade etmez.

İşte bu yıl düzenlenen yarışma da bu çalışmalar sonucunda kararlaştırılmıştır.

Oldukça eskiye dayanan bu konularda bilgi ve tecrübeye sahip yazılı, işitsel ve görsel basın ve medya ile haşır, neşir olmuş bir aileden gelen, 2013 yılından beri de bizim sektörün tanıtım ve gelişmesini kendine rehber edinmiş gecesini gündüzüne katan her türlü iltifata layık adeta can simidimiz olan halı haber genel yayın yönetmeni Özge Hanım ve ekibine teşekkürlerin kifayetsiz kaldığını gün geçtikçe daha fazla hissediyorum.

Hiç unutmam En’ler yarışması fikrini istişare ederken ilkini yapacak olduğumuz bu yarışma %30 başarılı olursa süper kabul ederim demiştim. Şimdi sağ olsun Özge Hanım ve ekibinin bunu %70 lere çıkartabileceklerini çok net görebiliyorum. Bunu takdire şayan buluyorum.

Geleneksel hale getireceğimiz bu tür yarışmaların konseptini daha da genişleterek ileriki yıllarda bambaşka sürprizlerle karşı karşıya kalacağımızı şimdiden görebiliyorum.

En’ler yarışmasının son günlerine girdiğimiz bu günlerde tuşlara daha fazla basarak oy hakkımızı kullanarak noktalayalım.

İnşallah finalini de hep birlikte coşkulu bir şekilde kutlarız.

Hiç kimse habersiz kalmasın diyorsanız desteğe de ihtiyacın olduğunu unutmayalım.

İyi ki varsınız