Türkiye'de Bir çok belediye son zamanlarda  sokaklara halı ve kilim desenli parke döşüyor. sokaklarda son moda sokaklara döşenen halı ve kilim motifli parke taşları.

Pursaklar Belediyesi, geleneksel Türk motif ve desenlerini ilçe sokaklarına deyim yerindeyse ilmek ilmek dokumaya devam ediyor.


 Türkiye’de bir başka yerde örneği olmayan uygulama büyük ilgi görüyor. Pursaklar Belediyesi, halı ve kilim gibi dokumaların üzerine ilmik ilmik işlenen geleneksel Türk motif ile desenleri, ilçenin sokaklarına uygulamaya devam ediyor. Görenleri hayran bırakan, Türkiye’de bir başka yerde örneği olmayan desenli ve motifli kilit taşı çalışması son olarak Cengaver Sokak’a uygulandı. İlçedeki Saray Sokak’ın desenli kilit çalışmaları da sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bu günlerde belediye ekiplerince hızla bitirilmeye çalışılıyor.  Farklı renk ve motiflerdeki kilit parke taşlarının belirlenen yerlere özenle döşenmesi ile ilçeye estetik bir görüntü kazandırılıyor. İçinde ilginç motif ve desenlerin yer aldığı kilit parke taşlarının döşenmesi sokaklara farklı bir hava katıyor. 

Türkiye’den Takdir Toplayan Uygulama Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in talimatıyla ilçedeki deforme olmuş sokakların yollarına deyim yerindeyse ilmik ilmik işlenen ata yadigarı motif ve desenler, vatandaşların bir hayli dikkatini çekiyor.  Türkiye’de bir başka örneği olmayan bu uygulama yurdun dört bir yanından büyük takdir topluyor.

Türkiyenin doğusundan batısına belediyelerin ilgi duyduğu halı kilim desenli parke taşı sokakları süslemeye devam ediyor.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci

Editör: TE Bilişim