Sevgili meslektaşlarım, Sektörümüz ile ilgili son ayların en güncel konusu kuraklık.

Herkesin bu konuda özgür düşüncelerini, yorumlarını, tavsiyelerini, paylaşmasından son derece feyz alıyorum.

Olması gereken de sorunlarımızı iştişare yoluyla neticeye kavuşturmaktır.

Benim bakış açım biraz farklı çünkü temsil ettiğim sektörün yasal boşlukları varsa ferdi olarak bizde de var. Öncelikle bunları yasal hale getirmemiz lazım. Çünkü her şeyin başı kilit taşı resmi belge.

İnşallah zamanla bunları da çözeceğiz.

Değerli Meslektaşlarım;

Sektörümüzün idamesi için olmazsa olmazların başında su geliyor.  Mesleğimize yeni adım atmayı düşünenler ve de mevcut olan arkadaşlarımızın su kaynaklarına ve rüzgar akımınada dikkat etmesi gerekiyor. şükürler olsun ki 2020 yılında sektörüüzü zaafa uğratacak bir sıkıntı olmadı.

Ancak son aylarda görsel ve yazılı basında yer alan ve de benim metoroloji müdürlüğünden aldığım tabloda 2021 yılı mevsimlere göre yağış tablosu hiç iç açıcı değil.

Süreç böyle devam ederse zor günlerin bizleri beklediğinin bilincinde olmalıyız.

Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile görüşmelerimizde su sıkıntısı devam ederse gözlerine batan ilk sektörler arasında özellikle sitelerde peyzaj sulama, oto yıkama, halı yıkama ve tarımda da salma yani vahşi sulama suyu geliyor.

2006 yılında çıkan bir yasada ister taşra, ister kent merkezinde açılacak sondajlar Devlet Su İşleri iznine bağlıdır, izni olmayanların bir kere daha düşünmesi gerekiyor.

Kütlesel olarak su tasarrufuna gidebilmemiz için önerilerinizi sundunuz ama ilave edeyim burada makina ve şampuan imalatçıları gibi diğer paydaşlarımıza da görevler düşüyor. Örneğin şampuanda sıfır köpük, makinada geri dönüşüm ve de artırılmış ph değeri uygun su kullanmanın şampuan kalitesini arttırdığı gibi doğal olarak tasarrufun sağlandığını yapılan araştırmalar göz önüne koyuyor.

Derneklerin temel felsefesi ve kuruluş amacı bireysel değil çoğulcu kazanımlardır.

Durgun geçen bu kış sezonununda fikirleriizi deneyimlerimizi her platformda paylaşmak hepimiz için daha faydalı ve kazançlı olacaktır.

Tüm meslektaşlarımıza tedarikçi firmalarımıza kazasız belasız sağlık, huzur içinde bol kazançla geçen bir yıl diliyorum.